Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ TSCG ]

22. 07. 2019. 17:31   >>  18:09

U ČEŠKOJ I RUSIJI

Četiri aduta na EP za tenisere

Crnogorski reprezentativci Emil Dapčević, Divna Ratković, Milo Gazivoda i Danilo Raičević igraće danas svoje prve mečeve na Evropskom prvenstvu za tenisere.

Takmičenje finansirano od strane Ministarstva sporta i mladih održava se u Moskvi i Mostu. U Mostu (Češka) će na prvenstvu do 14 godina nastupiti Emil Dapčević. On će se u prvom kolu sastati sa reprezentativcem Poljske Fridrihom Vasutinskim 31. igračem Evrope. Ukoliko zabilježi pobjedu u drugom kolu protivnik će mu biti 13. nosilac, Njemac Mark Majdandžić, 77. na rang listi.

U Moskvi će na prvenstvu do 16 godina nastupiti tri naša reprezentativca. U ženskoj konkurenciji Divna Ratković, koja je 95. na rang listi je slobodna u prvom kolu, a njena protivnica u drugom kolu biće Marija Georgijadu iz Grčke, 278. na rang listi. U slučaju pobjede u šesnaestini finala Ratković će igrati sa boljom iz duela Soboleva (UKR) - Bojden (NED). Bojden je dvanaesta nositeljka i 31. igračica Evrope.

U muškoj konkurenciji Raičević i Gazivoda su slobodni u prvim kolima. Raičević, koji je 85. na rang listi u drugom kolu igra protiv Finca Erika Bigsa, dok će Gazivoda kao 35. igrač Evrope igrati sa Slovakom Alfredom Almasije.

Gazivoda i Raičević će nastupiti i u dublu, gdje će se za prolaz u osminu finala boriti protiv para iz Rumunije Kazau/Konstantin.

Ekipu u Moskvi vodi selektor Srđan Milunović a u Mostu Mujo Dapčević.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније