Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

(B92)

14. 07. 2019. 20:56 >> 20:56

NOVAK NAKON VIMBLDONA

"Rodžer me inspiriše, veoma ga poštujem"

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković, nakon što je odbranio titulu na Vimbldonu, rekao je da je to finale jedno od najuzbudljivijih ikada u njegovoj karijeri.

"Ovo je vjerovatno najuzbudljivije finale ikada koje sam igrao, a sigurno među dva, tri u karijeri, protiv jednog od najvećih tenisera svih vremena, koga veoma poštujem", rekao je Đoković.

Konstatovao je da u finalu mora neko da pobijedi.

"Nažalost, neko iz ovakvih mečeva mora da izađe kao poraženi.. Obojica smo imali šanse, a nestvarno mi je da sam morao da spasem dvije meč lopte. Čudno je bilo i u taj-brejku na 12:12. U suštini, nadao sam se da ću doći do taj-brejkova", dodao je Đoković.

Srpski teniser je podsjetio da je Federer, nakon meča, rekao da želi da inspiriše 37-godišnjake da se i dalje bore.

"Ja sam jedan od onih koje on ispiriše... Rekao sam i ranije, kada sam bio klinac, dok sam rastao i sanjao da budem teniser, Vimbldon je uvijek bio turnir na kom sam želio da se pojavim, da igram... Sanjao sam da ću biti ovdje. Sada na ovom mjestu delim specijalna osećanja sa sinom i roditeljima. Supruga i ćerka su kod kuće, šaljem im zagrljaje", rekao je Đoković.

Novak je pobijedio Federera u taj-brejku petog seta.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније