Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

03. 07. 2019. 21:23 >> 21:19
2

PROŠLI HAČANOV I VERDASKO

Đoković brzo i lako do trećeg kola

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Vimbldona pošto je danas pobijedio Amerikanca Denisa Kudlu sa 6:3, 6:2, 6:2.

Meč Đokovića i Kudle, prvog i 111. tenisera svijeta, trajao je samo sat i 32 minuta.

Prvi teniser svijeta je ubjedljivo počeo meč, pa je poslije samo petnaestak minuta igre, uz dva brejka, poveo je sa velikih 5:0. Kada je izgledalo da će dobiti set sa nulom, Kudla je vratio jedan brejk, smanjio je na 5.3, ali je Đoković je u devetom gemu iskoristio drugu set loptu za prednost od 1:0 u setovima.

I na početku drugog seta Đoković je stekao dva brejka prednosti. Poveo je sa 4:1 kada je Kudla je došao do drugog brejka na meču, ali mu je najbolji teniser svijeta odmah uzvratio istom mjerom, a potom i iskoristio prvu set loptu i stavio tačku na drugi set.

Srpski teniser je u početnom gemu trećeg seta napravio brejk, a sve je i definitivno bilo riješeno kada je i u sedmom gemu oduzeo servis protivniku.

Naredni Đokovićev protivnik biće Poljak Hurbert Hurkač. Njih dvojica su se do sada sastali samo jednom, u prvom kolu ovogodišnjeg Rolan Garosa, i tada je slavio srpski teniser.

Ruski teniser Karen Hačanov plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je danas pobijedio Španca Felisijana Lopesa sa 4:6, 6:4, 7:5, 6:4.

Meč Hačanova i Lopesa, devetog i 54. tenisera svijeta, trajao je dva sata i 44 minuta. Ovo je treća godina zaredom da je Hačanov stigao do trećeg kola Vimbldona.

Hačanov će i u narednom kolu za protivnika imati Španca - Roberta Bautistu Aguta.

U treće kolo se plasirao i Španac Fernando Verdasko koji je danas bio bolji od domaćeg tenisera Kajla Edmunda sa 4:6, 4:6, 7:6(3), 6:3, 6:4. Verdasko će u narednom kolu igrati protiv Italijana Tomasa Fabijana.

Kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim je pobijedio svog sunarodnika Korantena Mutea u četiri seta i zakazao meč protiv još jednog zemljaka - Uga Umbera. Umber je u drugom kolu savladao španskog tenisera Marsela Granoljersa u tri seta.

Svoje mjesto u trećem kolu obezbijedio je i Argentinac Gvido Pelja koji je poslije pet setova bio bolji od Italijana Andreasa Sepija.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније