Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

07. 09. 2013. 22:50 >> 23:07
3

US OPEN

Đoković, nakon maratona, slomio Vavrinku

Prvi reket svijeta Novak Đoković savladao je nakon ogromne borbe Stanislasa Vavrinku u polufinalu US Opena rezultatom 3:2 (2:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:4) u meču koji je trajao čak četiri časa i 15 minuta. Đokoviću će to biti četvrto finale u nizu na posljednjem Gren slemu sezone. Srpski teniser će u finalu igrati sa boljim iz duela Rafael Nadal - Rišar Gaske.

I što je još jako bitno, pošto je stigao do finala, Đoković će ostati na prvom mjestu ATP liste.

Prvi set je Švajcarac dobio bez mnogo problemq. Đoković je mnogo griješio, pa je Sten iskoristio poklone i poveo u setovima.

Ništa manje muke nije srpski teniser imao ni u drugom setu. Viđen je po jedan brejk, pa je set riješen u taj-brejku. Tu je Novak delovao mnogo bolje, pa je poravnao na 1:1 u setovima.

Treći set je bio izjednačen sve do osmog gema i brejka koji je Vavrinki omogućio da servira za vođstvo u setovima. Švajcarac je rutniski realizovao svoj servis i poveo sa 2:1.

Ranim brejkom u četvrtom setu Đoković jenajavio peti set. Srpski teniser napravio je brejk u drugom gemu a potom ga je bez većih poteškoća odbranio do kraja što je dovelo do izjednačenja u setovima.

U odlučujućem setu Đoković je konačno pokazao pravo lice i počeo da igra kako zna. Na početku tog dfijela igre, dva tenisera su odigrala maratonski gem, koji je trajao 21 minut, a pripao je Stenu Vavrinki.

Ipak, taj gem nije pokolebao Đokovića koji je u petom napravio odlučujući brejk, koji je bio dovoljan za  trijumf u polufinalu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније