Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

01. 06. 2019. 17:26   >>  17:38

ROLAN GAROS

Osaka eliminisana, Halep ekspresna

Prva teniserka svijeta, Japanka Naomi Osaka eliminisana je danas sa Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u trećem kolu izgubila od Čehinje Katerine Sinjakove sa 6:4, 6:2.

Osaka je u prva dva kola Rolan Garosa uspjela da se vrati i pobijedi nakon izgubljenog prvog seta, ali joj to nije pošlo za rukom i danas. Ona je na današnjem meču napravila čak 38 neiznuđenih grešaka, naspram samo 13 Sinjakove.

Ovaj poraz znači i da je Osaka prekinula niz od 16 uzastopnih pobjeda na grend slem turnirima.

Sinjakova, trenutno 42. teniserka svijeta u singlu i prva u dublu, za plasman u četvrtfinale boriće se protiv Amerikanke Medison Kiz, koja je bila bolja od Ane Blinkove u tri seta.

"Ovo je nevjerovatno. Ovo je bio moj najbolji tenis", rekla je Čehinja nakon meča.

Sinjakova u prethodnih 18 nastupa na grend slem turnirima u pojedinačnoj konkurenciji nikada nije stigla do četvrtog kola i ovo je njena prva pobjeda u karijeri nad igračicom iz Top 3.

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u četvrto kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas pobijedila Ukrajinku Lesju Curenko sa ubjedljivih 6:2, 6:1.

Meč Halep i Curenko, treće i 27. teniserke svijeta, trajao je samo 55 minuta.

Halep je i dalje na dobrom putu da postane prva teniserka koja je uspjela da odbrani titulu na nekom grend slem turniru još od Serene Vilijams kojoj je to pošlo za rukom na Vimbldonu 2016.

Naredna protivnica aktuelnoj šampionki Rolan Garosa biće pobjednica meča u kojem se sastaju Portorikanka Monika Puig i Poljakinja Iga Švjontek.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније