Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

31. 05. 2019. 20:02   >>  20:27

ROLAN GAROS

Nadal, Federer, Nišikori i Mugurusa u osmini finala

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrto kolo Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu, pošto je danas u trećem kolu pobijedio Belgijanca Davida Gofana u četiri seta, 6:1, 6:3, 4:6 i 6:3.

Nadal je do pete pobjede iz šest duela s Gofanom došao poslije dva sata i 51 minut.

Španac je na vrlo visokom nivou igrao u prva dva seta koja je završio u svoju korist poslije svega sat i 15 minuta igre.

Gofan je u trećem setu ipak uspio da odgovori, napravivši jedini brejk u devetom gemu, a potom i na svoj servis dođe do 1:2 u setovima.

Izgubljen set nije mnogo uzdrmao Nadala koji je sredinom četvrtog seta došao do jedinog brejka u tom periodu, te ne kraju izborio plasman u drugu nedjelju Rolan Garosa.

Nadal će u četvrtom kolu Rolan Garosa igrati protiv Argentinca Huana Londera koji je sa 2:6, 6:3, 6:4, 5:7 i 6:3 pobijedio Francuza Korentana Mutea.

Plasman u četvrto kolo Rolan Garosa izborio je i Argentinac Leonardo Majer pobjedivši Nikolu Maua sa 3:6, 7:6 (3), 6:3 i 7:6 (3).

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu, pošto je pobijedio 63. tenisera svijeta Norvežanina Kaspera Ruda poslije tri seta, 6:3, 6:1, 7:6.

Treći teniser svijeta pobijedio je poslije dva sata i 12 minuta. On je pet puta oduzeo servis Rudu, koji je napravio jedan brejk i to u trećem setu, koji je Federer dobio poslije taj-brejka sa 10:8.

Federer će u osmini finala Rolan Garosa igrati protiv boljeg iz duela Argentinca Leonarda Majera i domaćeg igrača Nikole Maua.

Švajcarac je jednom osvojio Rolan Garos, 2009. godine.

Japasnki teniser Kej Nišikori plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu, pošto je pobijedio srpskog tenisera Lasla Đerea poslije pet setova, 6:4, 6:7, 6:3, 4:6, 8:6.

Đere, 32. igrač svijeta, izgubio je od sedmog nosioca poslije četiri sata i 26 minuta.

Nišikori će u osmini finala igrati protiv domaćeg tenisera Benoe Pera, kome je Španac Pablo Karenjo Busta predao meč.

Španska teniserka Garbinje Mugurusa plasirala se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu, pošto je pobijedila devetu teniserku svijeta, Ukrajinku Elinu Svitolinu poslije dva seta, 6:3, 6:3.

Mugurusa, 19. teniserka svijeta, pobijedila je poslije sat i po, u meču u kome su teniserke napravile 11 brejkova. Španjolka je sedam puta oduzela servis Svitolini i plasirala se u četvrto kolo.

Mugursa će igrati protiv bolje iz duela Amerikanke Sloun Stivens i Polone Hercog iz Slovenije.

Slovački teniser Martin Kližan plasirao se u treće kolo pošto je poslije četiri sata i 13 minuta pobijedio domaćeg igrača Luku Puja sa 7:6, 2:6, 6:3, 3:6, 9:7.

Kližan će igrati protiv 10. nosioca Rusa Karena Hačanova.

Francuz Benoa Per plasirao se u osminu finala pošto mu je Španac Pablo Karenjo Busta predao meč po završetku trećeg seta. Uoči prekida Per je vodio sa 6:2, 4:6, 7:6.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније