Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

30. 05. 2019. 14:47   >>  15:40

RAZGOVOR ZA RTCG

Žil Miler: Najteže je protiv Nadala na šljaci

Kiša je konačno stala u Budvi, pa su svi teniski tereni ispunjeni i mečevi se igraju po planu. Jedno od poznatih lica na teniskom kompleksu je Luksemburžanin Žil Miler, nekada 21. na ATP listi.

Igrao je na Gren slem turnirima, ostvario velike pobjede u karijeri, a sada je pored terena, kao trener selekcije Luksemburga.

"Osim što tražim dobar rezultat, ovdje sam vidim da li je neko od igrača može da konkuriše i za Dejvis kup reprezentaciju", priča Miler u razgovoru za RTCG.

Dosadašnjim tokom Igara malih zemalja Evrope, kada je riječ o tenisu, ne može biti zadovoljan, dijelom zbog kiše, dijelom zbog povrede igrača.

"Nijesmo imali sreće sa kišom. Nijesmo mogli da treniramo i najbolji igrač nam se juče povrijedio, tako da je do sada malo razočaravajuće. Igrač je povrijedio članak, možda su stradali i ligamenti, tako da smo ostali bez dvije medalje kojima smo se nadali. Nadam se da će naš drugi teniser i teniserke ostvariti dobar rezultat", priča Miler.

Teniski kompleks je odmah pored apartmana gdje su sportisti smješteni, pa je to jedna od povoljnosti za tenisere i teniserke.

"Tereni danas izgledaju mnogo bolje nego prethodnih dana kada je padala kiša", dodaje trener Luksemburžana.

Kaže da nijesu imali vremena da isprate ostale sportove. Zbog vremenskih uslova morali su skoro cijelo vrijeme da budu u teniskom kompleksu kako bi iskoristili svaki period dana u kojem nije bilo kiše.

"Gledali smo juče odbojkaški meč između Luksemburga i Crne Gore, bilo je zabavno i nadam se da ćemo do kraja Igara uspjeti da vidimo još neke sportove", kazao nam je Miler, koji je i danas jedan od najpopularnijih sportista u svojoj zemlji.

Nadal najteži protivnik

Žila Milera pamtimo od US Opena 2008. godine i meča u četvrfinalu sa Rodžerom Federerom, koji je tada bio neprikosnoven, ali kada ukucate njegovo ime u internet pretraživač prikazaće vam se samo vijest o njegovom meču sa Rafaelom Nadalom na Vimbldonu prije dvije godine.

Luksemburžanin, tada veteran sa 34 godine, u osmini finala eliminisao je Nadala u senzacionalnom meču, nakon skoro pet sati igre.

"Moja karijera je dugo trajala, igrao sam mnoge velike mečeve i ljepo se sjetiti tih momenata i emocija", navodi Miler u razgovoru za RTCG.

Svoju prvu ATP titulu osvojio je sa pune 33 godine ranije te godine u Sidneju, i činilo se da penzija nije blizu. Međutim, zbog povrede lakta, odlučio je da se posveti trenerskom poslu.

"Kraj karijere brzo je došao. Nažalost, moje tijelo nije bilo više spremno za taj nivo igre, imao sam problema sa povredama još 2013. Svjestan sam da više neću igrati na centralnim terenima u Njujorku, Londonu, Parizu, tako da sam se okrenuo drugim stvarima", priča Miler.

Igrao je sa najboljim teniserima u njegovoj eri - Nadalom, Đokovićem, Federerom, Marejom, ali ističe da je Nadal najteži protivnik, iako je Španca dva puta pobijedio na travi, a nekoliko puta je bio blizu pobjede na tvrdoj podlozi.

"Svaki od tih igrača je poseban, ima svoj stil igre. Najgori trenutak na terenu sam imao protiv Nadala na šljaci, gdje je jedva moguće osvojiti poen protiv njega", kaže Miler, ocjenjujući da je Nadal za njega favorit na Rolan Garosu koji se trenutno igra u Parizu.

Ozren Zogović

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније