Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

16. 05. 2019. 22:02   >>  22:01

MASTERS U RIMU

Đoković i Nadal lako do četvrtfinala

Novak Đoković i Rafeal Nadal su se plasirali u četvrtfinale mastersa u Rimu, pošto su večeras lako i ubjedljivo pobijedili Njemca Filipa Kolšrajbera 6:3, 6:0, odnosno Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije 6:1, 6:0.

Nakon što je u drugom kolu nadigrao Denisa Šapovalova, najbolji teniser svijeta upisao još jednu pobjedu i istom danu i to poslije svega 62 minuta igre.

Đoković je već u drugom gemu meča napravio brejk, potom je poveo sa 3:0 i upravo je s razlikom od tri gema i okončao prvi set.

Kolšrajber u drugom setu nije imao rješenje za Đokovića, pretrpio je tri brejka i set izgubio bez ijednog osvojenog gema.

Naredni protivnik Đokoviću biće Argentinac Huan Martin del Potro koji je u osmini finala bio bolji od Norvežanina Kaspera Ruda sa 6:4, 6:4.

Đoković i Del Potro su do sada odigrali 19 mečeva, a srpski teniser vodi sa 15:4.

Nadal je do pobjede i plasmana u četvrtfinale stigao poslije 62 minuta igre.

Španac je istim rezultatom ranije danas pobijedio i Francuza Žeremija Šardija.

Nadal će se za plasman u polufinale boriti sa zemljakom Fernandom Verdaskom, koji je danas prvo eliminisao Dominika Tima, a kasnije i Karena Hačanova.

Predstojeće četvrtfinale biće 20. meč Nadala i Verdaska, a drugi teniser svijeta vodi sa 16:3.

U četvrfinale se plasirao i Japanac Kei Nišikori, koji je u tri seta bio bolji od Njemca Jana Lenarda Štrufa. Njegov naredni protivnik biće Argentinac Dijego Švarcman.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније