Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

13. 05. 2019. 09:27   >>  09:27

ĐOKOVIĆ PRED MEČ

U Rimu bih da igram svoj najbolji tenis

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković poslije trijumfa na Mastersu u Madridu nad Stefanosom Cicipasom rekao je da mu pobjeda mnogo znači uoči Rolan Garosa.

Đoković cijele nedjelje nije izgubio ni set, a u finalu je slavio sa 6:3, 6:4 poslije 93 minuta igre.

Novaku je ovo bila treća titula u "Magičnoj kući", do nje je došao na zaista impresivan način. Iako je najavio da je cilj da u Pariz dođe na vrhuncu forme, čini se da je već u Madridu bio na tragu svoje najbolje igre.

"Moram dsa priznam da nijesam igrao svoj najbolji tenis poslije Australijan Opena, tako da mi je bio cilj da uđem u ritam mečeva. Ovdje u Madridu sam igrao svoj najbolji tenis, ova pobjeda mnogo mi znači. Nadam se da ću ovako nastaviti i u Rimu", rekao je Novak.

Šampion Australijan Opena je potom analizirao nedjelju za sobom.

"Veoma važna pobjeda bila je u polufinalu protiv Dominika Tima, to je bio veoma tijesan meč. I sada protiv Stefanosa, bilo je odlično, on je igrao sjajno protiv Rafe, ali vjerovatno je i to što se meč završio kasno imalo uticaja na njegovu igru u finalu. Nije se tako dobro kretao kao u polufinalu, vjerovatno je bio pomalo umoran. Ipak, moj cilj je bio da napravim rani brejk, što je i bio slučaj, tako da sam osjećao da sam uvijek u prednosti. Diktirao sam ritam igre i igrao svoj najbolji tenis tokom nedjelje", dodao je Đoković.

Svjetski teniser broj jedan je zadovoljan osnovnim udarcima, posebno forhendom.

"Zahvalio bih se Stefanosu na lijepim riječima. Moj forhend je funkcionisao veoma dobro u ovom meču. Pogađao sam iz bilo kog ugla. Bekhend je bio solidan. Diktirao sam igru, nijesam mu dao mnogo vremena da se namjesti na lopticu ili da krene na mrežu. Pokušao sam da igram brzo, da šaljem loptice duboko. Takođe, da mijenjam tempo i pravac loptice, sve je funkcionisalo dobro", zadovoljan je šampion Madrida.

Novak sada ide u Rim gdje ga ove nedjelje očekuje borba na terenima u "Foro Italiku". U prvom kolu je slobodan, dok u drugom čeka boljeg iz okršaja Pabla Karenja-Buste i Denisa Šapovalova.

"Jako mi je važno što sam uzeo titulu u ovom periodu sezone, to mi daje mnogo samopouzdanja pred Rim i naravno, Rolan Garos, gdje stvarno želim da igram svoj najbolji tenis", podvukao je Đoković da želi da osvoji i četvrtu uzastopnu Grend slem titulu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније