Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

12. 05. 2019. 10:39 >> 10:37

NADAL

"Imam još dva turnira na šljaci, nije sve izgubljeno"

"Kralj šljake" Rafael Nadal poražen je u polufinalu Mastersa u Madridu od Grka Stefanosa Cicipasa.

Ovo mu je treći uzastopni turnir na kom gubi u polufinalu, a zanimljivo je da će naredne nedjelje u Rim po prvi put doći bez ijedne titule u sezoni.

Nadal je čestitao Cicipasu na pobjedi, ali kaže da iz ovog rezultata ne treba previše "čitati" jer vjeruje da ima još dobre izglede da osvoji Rim i Rolan Garos.

"Normalnije je da mi se ovo sad dešava nego prije 14 godina. Još je dosta tenisa ispred mene. Ima vremena. Biću u prilici još da osvajam turnire koje nijesam uspio ove sezone. Ono što je potrebno jeste da budem spreman fizički i da igram tenis na visokom nivou. I dalje imam šanse da osvojim turnir na šljaci, imamo još dva turnira na ovoj podlozi. Vidjećemo šta će biti u Rimu i Parizu", rekao je Nadal.

Od 2005. Rafa nas je navikao da pobjeđuje na najsporijoj podlozi.

"Tenis je sav u pobjedama i porazima. Godinama sam pobjeđivao na šljaci, osvajao mnogo toga. Ove godine osjećam da sam blizu, ali mi nekako ne uspijeva. Morate to jednostavno da prihvatite i idete dalje. Svih vih godina pobjede sam prihvatao kao nešto normalno, isto tako je bilo i sa porazima. Tako je i sada", kaže španski teniser.

Kaže da ne želi da traži izgovore za neuspjeh.

"Možemo da pokušamo da tražimo razloge zašto je sve išlo ovako, ali sve je u tome da igrate dobar tenis. Da sam igrao na tom najvišem nivou, vjerovatno bih dobio meč. A to nije bio slučaj, nijesam igrao dobro koliko sam želio. Posljedica je da nijesam bio u stanju da pobijedim", zaključio je drugi teniser svijeta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније