Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

rtcg.me/B92 [ Objavio: O.Z. ]

27. 04. 2019. 18:46 >> 19:09

ŠPANAC U KRIZI

Tim savladao Nadala za finale u Barseloni

Peti teniser svijeta Dominik Tim eliminisao je Rafaela Nadala sa 2:0 u setovima u polufinalu ATP turnira u Barseloni.

Prvi set je trajao sat vremena i Tim se nekako mučio sa drop šotom, ali je uspio da smogne snage i da dobije prvi set rezultatom 6:4. Počelo je očekivano, po gem osvojen na svom servis, da bi Dominik Tim uspio da napravi brejk i stekne lijepu prednost od 3:2, koju je do kraja prvog seta i uspijevao da održi.

Drugi set je počeo veoma uzbudljivo, pošto Tim nije iskoristio dvije brejk lopte i Nadalu "prepustio" gem na svom servisu, da bi brejk uzeo ponovo u petom gemu i bio jako blizu da uzme i drugi brejk u šestom gemu, ali je Nadal ipak uspio da okrene situaciju u svoju korist i makar malo produži ovaj meč u kom nije stvorio nijednu šansu za brejk loptu.

Tim je momentalno dobio sljedeći gem na svom servisu, Nadal se upješno "odbranio", a peti reket planete završio je meč u desetom gemu i plasirao se u finale turnira u Barseloni.

Ovo je Nadalu tek prvi poraz u polufinalu ili finalu turnira u Barseloni, koji je do sada osvajao 11 puta. Drugi teniser svijeta je do ovog meča imao skor 22:0 u mečevima, odnosno 46:1 u setovima u polufinalima i finalima u Barseloni.

Dominik Tim će se za titulu u Barseloni boriti protiv Rusa Danila Medvedeva, koji je ranije danas u prvom polufinalu pobijedio Japanca Keija Nišikorija sa 6:4, 3:6, 7:5.

Tim i Medvedev su do sada odigrali samo jedan meč i tada je slavio Austrijanac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније