Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Objavio: I. P. ]

07. 04. 2019. 12:07 >> 12:09
3

VAVRINKA ISKRENO

Federer je najbolji igrač svih vremena

Švajcarski teniser Stan Vavrinka izjavio je da je njegov sunarodnik Rodžer Federer najbolji igrač u istoriji sporta.

Vavrinka, koji je do sada osvojio tri Grend slem titule, kaže da je igrati protiv članova "velike trojke" bilo nešto najteže i najizazovnije za njega.

Ipak, i pored toga, može da se pohvali činjenicom da je uspijevao da pobijedi i Federera i Đokovića i Nadala.

"To mi je bilo najteže, biti dio generacije u kojoj su Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković, oni su sve osvajali. Bilo je teško nositi se sa tim i naći način da se oni pobijede, naročito onda kada su svi mislili da ja to ne mogu. Bilo su gotovo nepobjedivi, tako da mi je bio najveći izazov da se nosim sa njima", rekao je Vavrinka.

Vavrinka je osvojio Australijan Open 2014, Rolan Garos 2015. i US Open 2016. I bez obzira što ima dosta komplimenata za Đokovića i Nadala, ipak ističe da je Federer nešto posebno.

"Oduvijek mi je bilo lijepo što dolazimo iz iste zemlje. Znamo se godinama. Kada sam počeo da igram, bio sam mlad, nije me bilo na ATP listi. Mnogo mi je pomogao, imao sam priliku da treniram sa najboljim igračem na svijetu", dodao je Vavrinka.

Kaže i da mu je osvajač 101 profesionalne titule davao konkretne savjete.

"Tada je bio broj jedan i davao mi je bitne savjete, kako bi mi pomogao da što prije dođem do vrha, bilo je to lijepo od njega. Igrali smo zajedno i na Olimpijskim igrama i osvojili zlato. Uvijek je bilo teško igrati protov njega, ne zato što smo prijatelji, već prije svega što je najbolji koji je ikada igrao ovu igru", zaključio je Vavrinka.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније