Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Objavio: O.Z. ]

18. 03. 2019. 12:53   >>  12:22

NOVI PORAZ U FINALU

Federer: Ne treba praviti dramu

Švajcarski teniser Rodžer Federer istakao je da mu je žao što je još jednom poražen u finalu mastersa. Dominik Tim je poslije trijumfa u finalu Indijan Velsa imao veoma lijepe riječi zaŠvajcarca koga je savladao u tri seta za prvi Masters u karijeri.

Federer je u finalu Indijan Velsa izgubio od Austrijanca Dominika Tima sa 3:6, 6:3, 7:5. Bilo je to treće vezano finale mastersa u kome je Federer poražen, pošto je prethodno gubio od Novaka Đokovića u Sinsinatiju i Huana Martina del Potra takođe u Indijan Velsu.

Rodžer je tako propustio priliku da dođe do rekordne šeste titule na prvom mastersu.

"Žao mi je što sam ponovo izgubio u finalu jednog mastersa. Osjećam da sam igrao vrlo dobro, ali očigledno ne dovoljno. Međutim, ne treba praviti dramu oko ovog poraza. Ako nastavim da igram na ovom nivou, titula će doći prije ili kasnije. Drago mi je što je Dominik ostvojio svoj prvi trofej na turnirima iz serije 1000. Zaslužio je, bez ikakve sumnje", ocijenio je Federer, prenosi Sport klub.

Naredne sedmice startuje turnir u Majamiju. Prošle sezone Švajcarac je na drugom mastersu u sezoni izgubio u drugom kolu.

"Želja mi je da odem u Majami. Spreman sam, osjećam se dobro. Pomoglo mi je što sam ovdje odigrao više mečeva. Mada sam isto mislio i prošle godine, pa sam ponovo rano ispao. Čekamo žrijeb. Poslije Majamija ću napraviti pauzu, pa ću početi sa pripremama za turnire na šljaci".

Žrijeb za Majami na programu je u ponedjeljak kasno uveče.

Kako je slavio u finalu Mastersa u Indijan Velsu, Austrijanac Dominik Tim će biti četvrti reket svijeta. Na četvrtoj poziciji na ATP listi će zamijeniti baš Rodžera Federera koga je u nedjelju u Indijan Velsu spriječio da osvoji 101. trofej u karijeri.

"Za mene je ovo nerealno. Uživao sam u svakoj sekundi meča. Imao sam problema da se priviknem na Rodžerovu igru, nijedan moj dosadašnji protivnik nije tako igrao. U prvom setu je bio nevjerovatan. Ja sam se mučio pomalo ali sam uspio da nađem način da se vratim u meč", rekao je Dominik Tim poslije pobjede u finalu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније