Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta; Objavila: M.M ]

27. 01. 2019. 13:36 >> 13:04
22

SEDMI PUT ŠAMPION

Đoković nakon pobjede: Nemam riječi

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je nevjerovatno da je, 12 mjeseci nakon operacije lakta, stigao do trofeja na Australijan openu, odnosno do tri uzastopne grend slem titule.

"Sve čestitke Rafi za dvije prethodne nedjelje, ali i za ovaj meč. Sjajna stvar je što je uspio da se vrati poslije povrede. Pokazao si i meni i svima ostalima zbog čega si tu gdje jesi, ti si prava definicija borbenog duha", rekao je Đoković poslije meča.

Srpski teniser Novak Djoković osvojio je danas rekordnu, sedmu titulu na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je u finalu pobjedio Španca Rafaela Nadala u tri seta.

Đoković je do 15. grend slem trofeja u karijeri, ali i 28. pobjede u 53. meču protiv Nadala stigao poslije dva sata i četiri minuta igre - 6:3, 6:2, 6:3.

"Izvinite, pokušavam da se osvrnem na prethodnih 12 mjeseci. Bio sam povrijeđen, imao sam operaciju, a sada stojim ovdje pred vama. Osvojene tri grend slem titule za redom... Nevjerovatno! Nemam riječi", rekao je Đoković.

Đoković je potom zahvalio svom timu na podršci.

"Tenis jeste individualan sport, ali vi ste uvjek bili uz mene, hrabrili me u lošim danima. Pokazuje se da ova uspješna formula funkcioniše. Marijane, hvala što si se vratio u tim, Uli hvala što si tu i brineš o meni... ", rekao je prvi teniser svijeta, a potom je pozdravio i svoju porodicu.

"Trofeji su još posebniji kada imam nekog posebnog da podelim tu radost", dodao je Đoković.

On je na kraju istakao da je Australijan open još jednom dokazao da je najbolji turnir na svijetu.

"Kao što je i Rafa rekao, ovo je najbolji grend slem turnir. Svi se osjećamo kao kod kuće. Hvala vam na podršci", rekao je Đoković.

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније