Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta; Objavila: M.M ]

26. 01. 2019. 14:52   >>  14:22 10

U NEDJELJU

Đoković i Nadal igraju za titulu u Melburnu

Prvi i drugi teniser svijeta Novak Đoković i Rafael Nadal igraju u nedjelju u finalu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu.

Đoković će pokušati da osvoji rekordnu sedmu titulu na Australijan openu, a Nadal drugu, ali i da uđe u istoriju kao teniser koji je najmanje dva puta osvajao sva četiri grend slem turnira.

To će biti njihov 53 duel, a srpski teniser ima dvije pobjede više - 27. Nadal je, međutim, uspješniji u grend slem finalima u međusobnim duelima, pošto iz sedam mečeva ima četiri pobjede.

"Definitivno bih kupio kartu za taj meč", rekao je Đoković u petak poslije ubjedljive pobjede protiv Luke Puja, u kojoj je napravio samo pet neiznuđenih grešaka.

Nadal je sa 17 grend slem trofeja drugi na vječnoj listi, a Đoković iza njega ima tri titule manje. Prvi je Rodžer Federer sa 20.

Đoković i Nadal su 2012. godine igrali za trofej u Melburnu i to je bilo najduže grend slem finale u istoriji, pošto je trajalo pet sati i 53 minuta. Srpski teniser tada je pobjedio sa 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5.

"To se jednom doživi, a nadam se da će ishod biti isti za mene", naveo je Đoković.

Đoković je neporažen u finalima na Australijan openu, gdje ima šest titula kao i Rodžer Federer i Roj Emerson.

Finale Australijan opena igra se u nedjelju od 9.30.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније