Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

18. 01. 2019. 16:32   >>  16:03 1

AUSTRALIJAN OPEN

Čilić spasio dvije meč lopte i plasirao se u osminu finala

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je poslije preokreta pobijedio 28. igrača svijeta Španca Fernanda Verdaska, poslije pet setova, 4:6, 3:6, 6:1, 7:6, 6:3.

Prošlogodišnji finalista Australijan opena Čilić se poslije četiri sata i 20 minuta igre šesti put plasirao u osminu finala prvog Grend slem turnira u sezoni.

Verdasko je bolje počeo meč, poveo je sa 2:0, ali je Čilić uzvratio u trećem setu, koji je dobio za nešto više od pola sata i smanjio je na 1:2.

U četvrtom setu vodila se velika borba, teniseri nijesu napravili nijedan brejk, pa je set riješen poslije taj-brejka koji je hrvatski teniser dobio sa 10:8. Verdasko je taj-brejku propustio dvije meč lopte, pri rezultatu 7:6 i 8:7.

Čilić je u drugom gemu petog seta oduzeo servis Verdasku, tu prednost zadržao je do kraja i pobijedio.

Šesti teniser svijeta će u osmini finala igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније