Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta [ Objavio: O.Z. ]

13. 01. 2019. 19:07 >> 18:38

SVJESTAN ŠTA SU POVREDE

Đoković: Mogu da razumijem Mareja

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da, poslije svojih problema sa povredama, može da razumije kroz šta prolazi Britanac Endi Marej, koji je zbog problema sa kukom najavio da će ove godine završiti karijeru.

"To je za mene tužno, za sav sport, pošto Endija svi vole i poštuju. On je veliki šampion. On je, bez sumnje, legenda tenisa, višestruki osvajač Gren slem titula, dvije zlatne olimpijske medalje, Dejvis kupa. Sve je osvojio. Kao neko ko je nedavno prošao kroz tešku povredu, mogu da razumijem kroz šta on prolazi. Mislim da je njegova povreda kuka teža od moje povrede, pošto on sa tim problema nekoliko godina", rekao je Djoković.

Marej je u petak najavio da će završiti karijeru, pošto trpi velike bolove i ne može dovoljno da se oporavi poslije operacije kuka. Britanac je rekao da bi želio da završi karijeru na Vimbldonu, ali da nije siguran da li će uspjeti da izdrži. On će učestvovati na prvom Gren slem turniru u sezoni, Australijan openu, koji počinje noćas u Melburnu.

"Čak i poslije nekoliko opracija on nije mogao da se vrati na željeni nivo. Kao sportisti, to je vjerovatno najveća prepreka i najveći neprijatelj - povreda. To vam oduzuma sposobnost da se takmičite i igrate sport koji volite. Zaista je teško gledati ga kako prolazi kroz sve te emocije. Želim mu budućnost bez bolova, na teniskom terenu ili van njega", naveo je prvi teniser svijeta.

Đoković je 2017. godine imao problema sa laktom i propustio je drugi dio sezone. On se prošle godine vratio na željeni nivo, osvojio je dva Gren slema i godinu je završio na prvom mjestu ATP liste.

On i Marej su u četvrtak igrali trening meč u Melburnu (6:1, 4:1), a srpski teniser rekao je da je bilo jasno da Britanac ima problema.

"Vidio sam, svima je to bilo očigledno. Nije bilo potrebno da budete na terenu pa da primijetite da se muči, da se ne kreće dobro kao inače. Svih ovih godina Marej je bio jedan od najspremnijih igrača na turu, trčao je po terenu i uvijek je vraćao i tu lopticu više. Odigrali smo mnogo epskih mečeva kao profesionalci. Mi slično igramo", rekao je Đoković.

"Vidjeti ga koliko se muči, kako prolazi kroz toliki bol, tužno je i boli me kao višegodišnjeg prijatelja, kolegu i rivala", dodao je srpski teniser.

Prvi Gren slem turnir u sezoni počinje noćas, a Đoković će pokušati da osvoji sedmu titulu na Melburnu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније