Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

16. 08. 2013. 22:12   >>  22:53 2

SINSINATI

Poraz Đokovića i Mareja

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković eliminisan je u četvrtfinalu mastersa u Sinsinatiju pošto je u tri seta od njega bio bolji Amerikanac Džon Izner sa 7:6(5), 3:6, 7:5. Izner će u polufinalu igrati sa Huan Martin Del Potroom koji je u četvrtfinalu pobijedio Rusa Dmitrija Tursunova sa 6:4, 3:6, 6:1 u setovima. Berdih bolji od Mareja.

Jasno je bilo da će Izner uporno koristiti svoje najveće oružje - servis. Početni udarac ga je gurao naprijed, dok je Đoković pokušavao da u razmjenama umori diva iz Amerike i osvoji što više poena tim šablonom.

Nijedan igrač nije popuštao, pa se u prvom setu ušlo u taj-brejk bez brejkova, ali je napravio jedan mini-brejk i poveo sa 4:3. Tu prednost je iznio do kraja i prišao na korak od iznenađenja.

Nastavio je američki teniser neumorno da igra sa osnovne linije, pa je u prvom gemu napravio problem Đokoviću sa četiri brejk lopte, ali nije iskoristio ukazane šanse, pa je već u narednom gemu kažnjen pošto je Đoković poveo sa 2:0.

Jasno je bilo da se ne može ništa mnogo menjati, pa je Novak, sačuvavši do kraja dionice svoj servis, izjednačio rezultat u setovima.

Veoma slična priča vodila se u odlučujućoj borbi, ali je Đoković kod 6:5 za Amerikanca prokockao 40:15, dozvolio dvije meč lopte Izneru koji je uspio drugu da pretvori u pobjedu i izbaci najboljeg igrača svijeta sa turnira u Ohaju.

Izner će se za mjesto u finalu boriti protiv Argentinca Huana Martina Del Potra koji je takođe u tri seta bio bolji od Rusa Dmitrija Tursunova sa 6:4, 3:6, 6:1.

Tomaš Berdih je za 92 minuta pobijedio Mareja 6:3, 6:4. Berdih je iskoristio dvije od šest brejk lopti i to mu je donijelo pobjedu u oba seta. Sa druge strane Marej nije iskoristio nijednu od četiri prilike pa ćemo u polufinalu gledati duel Berdiha i pobjednika meča Nadal - Federer.

(Blic)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније