Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

14. 08. 2013. 21:50 >> 23:23

MASTERS (SINSINATI)

Sigurni Đoković i Marej

Prva dva kola Mastersa u Sinsinatiju u konkurenciji tenisera za sada nijesu donijela veća iznenađenja.

Lov na jedini Masters koji mu nedostaje Đoković je počeo protiv Huana Monaka i slavio sa 2:0 (7:5, 6:2).

Đoković je iskoristio prvu brejk loptu za 3:1. Prvi reket svijeta je osvojio i  naredni gem, ali su tek tada počela uzbuđenja u prvom setu.

Argentinac se trgnuo i zaigrao kao furija. Čak dva puta zaredom je oduzeo servis protivniku i od 1:4, nanizao četiri gema u svoju koristi i došao u priliku da servira za vođstvo u setovima.

Ipak, nije izdržao, Novak je poveo sa 40:0 na servis rivala i vratio brejk u pravo vrijeme za 5:5. Time je Đoković započeo svoju seriju, vezao tri gema i trećim brejkom riješio prvu dionicu u svoju korist sa 7:5.

Monako se tu praktično predao, pa u drugom setu nije bilo dileme, srpski teniser je slavio sa 6:2 i prošao u narednu rundu.

Drugi nosilac Endi Marej oduvao je Mihaila Južnjija. Britanac je protivniku prepustio svega pet gemova 6:2 i 6:3.

Miloš Raonić je nastavio sa dobrim partijama - Kanađanin je bio bolji od Janka Tipsarevića sa 2:0 (6:4, 7:6).

Sedmi gem bio je odlučujući u prvom setu, jer je tada Raonić oduzeo servis Srbinu. Tipsarević je imao dvije šanse za brejk, nije ih iskoristio, što ga je koštalo izgubljenog seta.

U drugom setu je presudio taj-brejk. Raonić je propustio dvije brejk lopte, Tipsarević jednu, a visoki Kanađanin bio je koncentrisaniji u taj-brejku i treći put u karijeri nadigrao Srbina.

David Gofan je nakon velike borbe savladao Kanađanina Vaseka Pospišila 2:1(7:5, 1:6, 7:6).

Gofan, koji je kvalifikant, osvojio je prvi set, pošto je spasio čak devet brejk lopti, a iskoristio svoju četvrtu. Vasek je ekspresno dobio drugi set, da bi u odlučujućem setu servirao za meč, pri rezulatu 6:5, ali je Gofan izborio taj brejk. Potom je Kanađanin i u taj-brejku imao priliku da pobijedi, jer je vodio 6:3 i dva servisa, ali je Belgijanac i to preživio i dobio meč.

Amerikanac Džon Izner sa 7:6, 6:2 bio bolji od Rišara Gaskea.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније