Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

25. 11. 2018. 12:28 >> 12:03

PIKE O DEJVIS KUPU

Da to ne bude dogovor Novaka i mene

Đerar Pike, osnivač grupe Kosmos koja reformiše Dejvis kup, imao je kontruktivne razgovore sa srpskim igračem Novakom Đokovićem.

Međunarodna teniska federacija (ITF) je nedavno izložio biznis plan kroz koji bi, zahvaljujući investicionoj grupi Kosmos, ušlo nešto oko tri milijarde dolara za 25 godina.

Promjene su prihvaćene, dobićemo novi turnir na kraju godine u Madridu, pa je sljedeći korak bio sastanak sa čelnim ljudima svjetskog tenisa i Novakom Đokovićem – predsjednikom Savjeta igrača. 

"Imali smo veoma dobar sastanak sa ATP-em, bordom Grend slemova, ITF-om i Đokovićem koji je predsjednik Savjeta igrača. Bilo je oko 20 ljudi za stolom. Sada znamo više o pozicija ATP i njihovom ATP Kupu. Svi mislimo da nije najbolje imati dva takmičenja, zato pokušavamo da pronađemo rješenje između članova ATP-a, ITF-a i Kosmosa", rekao je Pike. 

Defanzivac Barselone naveo je da je logično da dvije strane imaju različite stavove. 

"Sa Novakom imam veoma dobar odnos. On je predsjednik Savjeta igrača i brani interese svojih kolega, to je normalno. Upoznao sam ga prije dvije godine na Završnom turniru u Londonu i uvijek sam se trudio da budem transparentan i iskren u komunikaciji sa njim. Na kraju, to je jedini način funkcionisanja". 

Međutim, on smatra da bi dogovor mogao da bude postignut. 

"Mislim da su naše ideje slične, ali ne želim da ovaj projekat bude dogovor između Novaka i mene jer je ovo rasprava između ATP i ITF. Razgovarao sam sa većinom najboljih igrača i igrači koji su favoriti da igraju su Rafael Nadal, Dominik Tim, Marin Čilić…". 

Situacija sa Rodžerom Federerom je malo drugačija – u oktobru je Pike, prilikom objavljivanja novog Dejvis kupa u Madridu, rekao da "noge Rodžera Federera mogu da urade samo ono za šta su sposobne", aludirajući na godine Švajcarca, ali je istakao da ništa loše nije mislio. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније