Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

B92/Beta [ Objavio: O.Z. ]

30. 10. 2018. 21:11 >> 20:48
1

NIJE SE RAZMIŠLJAO

Federer odbio da igra u Saudijskoj Arabiji

Rodžer Federer otkrio je da je dobio poziv da nastupi na egzibicionom meču u Saudijskoj Arabiji, ali da ga je još ranije i odbio.

Na meču 22. decembra u Džedi trebalo bi da se sastanu Novak Đoković i Rafael Nadal, ali je njihov nastup postao upitan.

Saudijski novinar disident Džamal Kašogi, koji živi i radi u SAD, brutalno je ubijen u saudijskoj ambasadi u Istanbulu zbog čega je ova zemlja na udaru kritika, a javnost je urgirala na tenisere da ne odigraju meč u toj zemlji.

Do sada nije bilo poznato koga su organizatori egzibicije pozvali za nastup, ali je švajcarski teniser otkrio da je on bio jedan od pozvanih.

Upitan danas u Parizu da li je i on ranije pozvan, Federer je odgovorio da su "i njega kontaktirali", a potom je odgovorio zašto je odbio da učestvuje, prenosi Asošiejted pres.

"Nijesam želio da igram tamo u to vrijeme. Dakle, za mene, to je bila veoma brza odluka", kazao je osvajač 20 gren slem titula.

Švajcarac je dodatno potvrdio da će i definitivno izaći na terene Bersija u drugom kolu u srijedu, s obzirom da njegov nastup nije bio potvrđen zbog velikog broja mečeva u posljednje vrijeme.

Međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti ineterenešenel pozvala je Nadala i Đokovića da otkažu učešće u Džedi.

Upitan u nedjelju o učešću na turniru, Nadal je rekao da njegov tim analizira situaciju s organizatorima turnira.

"Naravno da sam svjestan situacije. Ali obavezao sam se prije godinu dana da ću igrati tamo. Moj tim razgovara s njima, analiziraju stvari. To je to. Užasno je što je jedan novinar izgubio život. Znam da se unutra desilo nešto veoma loše. Gledamo kako se razvija situacija i nadam se da će se stvari razjasniti što prije", kazao je Nadal.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније