Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

09. 08. 2013. 11:00   >>  11:00

NA US OPEN-U

Priznanje za Moniku Seleš

Nekadašnja najbolja svjetska teniserka Monika Seleš dobiće priznanje US opena uoči finalnog meča u ženskoj konkurenciji na tom turniru u Njujorku.

Dvostruka pobjednica US opena dobiće mjesto na 'Terenu šampiona', a ceremonija će se održati 8. septembra.

Selešova, koja je osvojila devet Gren slem titula u karijeri, 2009. godine izabrana je u tenisku Kuću slavnih.

Monika je rođena 1973. godine u Novom Sadu, nastupala je za reprezentaciju Jugoslavije, a 1994. godine uzela je američko državljanstvo.

Tokom meča u Hamburgu, 1993. godine, jedan navijač ju je napao nožem, poslije čega je sa terena odsustvovala dvije godine. Kada se vratila na teren osvojila je Australijan open, ali nije mogla da se vrati u staru formu.


Posljednji profesionalni meč odigrala je 2003. godine na Rolan Garosu, a zvanično je završila karijeru u februaru 2008. godine.

U junu 2011. godine imenovana je jednom od 30 legendi ženskog tenisa.

(B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније