Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ rtcg.me, Objavio: G.Š. ]

17. 09. 2018. 20:55 >> 20:38

POČEO ROJAL KUP

WTA Podgorica: Favoriti po planu

Teniski WTA turnir za žene Rojal kup, čiji je nagradni fond 25.000 dolara, počeo je danas na terenima Teniskog kluba “As” u Podgorici mečevima 1. kola glavnog žrijeba.

Prvi dan turnira protekao je bez većih iznenađenja. Treći nosilac na turniru Hrvatica Tena Lukas lako je savladala Sofiju Mandić iz Srbije 2:0 (6:1, 6:2), dok je peti nosilac Mirijam Kolodziejova (Češka) bila ubjedljiva protiv Dee Berdzelas iz BiH 2:0 (6:3, 6:1).

Prava drama viđena je maratonskom meču između Mihaele Honcove (Slovačka) i Viktorije Bosio (Argentina), koji je trajao duže od tri sata. Bosio je uspjela da napravi preokret i u taj brejku odlučujeg seta ostvari tešku pobjedu 2:1 (6:4, 5:7, 6:7).

Među 16 najboljih plasirale su se i Alena Fomina iz Rusije, Raluka Georgijana Serban iz Rumunije, Džesika Maleckova iz Češke, Gana Poznikirenko iz Ukrajine i Verena Melis iz Italije.

Na turniru od danas nema više crnogorskih teniserki. Nakon poraza u kvalifikacijama, Anja Drašković je izgubila u dubl konkurenciji, u kojoj je nastupila u paru sa Danicom Krstajić. Andrea Ćetković je, takođe poslije neuspjeha u kvalifikacijama, stala već na startu takmičenja u dublovima.

Glavna favoritkinja za titulu Austrijanka Barbara Has, koja je od danas na 230. mjestu na WTA listi, igraće sjutra protiv Mihaele Đaković iz Srbije. Drugi nosilac u Podgorici Julija Graber (235), takođe iz Austrije, očekuje duel sa Gret Minen iz Belgije.

Teniserke će se, osim za nagradni fond, boriti i za 50 WTA bodova. Za turnir je prijavljeno 390 takmičarki iz 17 država svijeta, od kojih su njih 32 ušle u glavni žrijeb.

Na jedinom profesionalnom teniskom turniru u Crnoj Gori, koji TK “As” već 15 godina uspješno realizuje, ranije su učestvovale najbolje plasirana crnogorska teniserka Danka Kovinić, kao i šampionka Vimbldona i Rolan Garosa Garbinje Muguruza. Estonka Anet Kontavejt, trenutno 27. u svijetu, prve WTA bodove osvojila je prije pet godina upravo u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније