Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

10. 09. 2018. 22:29 >> 22:15

ITF SAOPŠTIO

Odluke sudije Ramosa u skladu sa pravilima

Međunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je danas da su odluke sudije finalnog meča u ženskoj konkurenciji na Otvorenom prvenstvu SAD Karlosa Ramosa u skladu sa pravilima, kada je kažnjavao američku teniserku Serenu Vilijams.

Vilijams je tokom finala US opena u subotu nazvala Ramosa "lopovom", pošto joj je oduzeo poen jer je slomila reket, upozorio je da je prekršila pravila o "koučingu" i oduzeo joj gem poslije žestokih uvreda koje mu je uputila.

Titulu je osvojila Naomi Osaka iz Japana pobjedom od 6:2, 6:4, a organizatori su kaznili Vilijams sa 17.000 dolara zbog kršenja tri pravila.

Ona je poslije meča rekla da je seksistički to što joj je oduzet gem, pošto se to u muškoj konkurenciji nikada ne bi dogodilo.

ITF je saopštio da se Ramos u svakom trenutku ponašao profesionalno.

"Jasno je da će ovaj incident izazvati debatu. U isto vrijeme, važno je sjetiti se da je gospodin Ramos obavljao svoj posao u skladu sa pravilima. Njegove odluke su u skladu sa pravilima i potvrđene su kroz odluku US opena da se kazni gospođa Vilijams za tri prekršaja", navodi se u saopštenju ITF.

Osvajačica 23 grend slema ima podršku Svjetskog udruženja teniserki, WTA.

"WTA vjeruje da ne bi trebalo da postoje razlike u standardima tolerancije za emocije koje izraze žene i emocije koje izraze muškarci. Mi ne vjerujemo da je to urađeno", rekao je izvršni direktor WTA Stiv Sajmon.

Vilijams na kraju meča nije željela da se rukuje sa Ramosom. Ona je kao finalistkinja US opena zaradila 1,85 miliona dolara i kazna će joj biti odbijena od te nagrade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније