Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta, Objavio: G.Š. ]

10. 09. 2018. 08:45 >> 08:35
19

TREĆA US OPEN TITULA

Đoković: Želim povratak na vrh

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je srećan što je osvojio Otvoreno prvenstvo SAD i da je poslije teškog perioda zbog povrede i operacije lakta, želio da se vrati na teren i osvaja najveće trofeje.

Đoković je danas u finalu US Opena pobijedio Argentinca Huana Martina Del Potra sa sa 6:3, 7:6, 6:3 i osvojio 14. grend slem titulu u karijeri, a treću u Njujorku.

"Ovdje sam zahvaljujući onima koji me vole, porodici, djeci, članovima tima. U teškim trenucima kada sam imao povredu i operaciju, shvatio sam kroz šta je prolazio Huan Martin tokom tri godine. Učite iz tih teških trenutaka, kada ste pali, kada stvari ne idu, ali želio sam da se vratim, da izvučem najbolje iz sebe i uz podršku najbližih došao sam opet u ovu poziciju", rekao je Đoković poslije meča.

On je rekao i da se nadao da će njegov idol Sampras biti na finalu i poručio mu je da ga voli.

Đoković, koji će se sa šestog popeti na treće mjesto na ATP listi, čestitao je Del Potru na rezultatima otkako se vratio poslije povrede.

"Vjerovao je da će se vratiti u sam vrh, u tome je uspio i nadam se da će jednog dana odavde otići sa šampionskim peharom", naveo je on.

Govoreći o atmosferi tokom meča, Đoković je rekao da se zbog argentinskih navijača u jednom trenutku osjećao kao da je fudbalska utakmica.

"Atmosfera je bila sjajna, navijači su obojici dali poštovanje koje zaslužuju. Nikada nijesu prelazili granicu, to je bilo sjajno", rekao je Đoković, koji je trijumfom u Njujorku zaradio 3,8 miliona dolara.

Del Potro je rekao da je Đoković zasluženo pobijedio i da je ponosan na svoje rezultate.

"Nije mi lako sada da govorim, ali srećan sam što sam igrao finale protiv ovog nevjerovatnog igrača i ikone sporta. On je jedan od mojih velikih prijatelja, jedan od onih koje volim da gledam kako osvaja titule. Nije mi lako što sam izgubio, ali drago mi je zbog Novaka i njegovog tima, ovo je zaslužio, u potpunosti", rekao je Del Potro.

On je prije devet godina na US Openu osvojio jedinu grend slem titulu, a ove godine igrao je u drugom grend slem finalu.

"Nikada nijesam želio da odustanem tokom velikih problema sa povredama. Želio sam da riješim te probleme i da se ponovo vratim ovdje. Tu sam poslije devet godina, US Open je moj omiljeni turnir i ponosan sam", naveo je Del Potro.

Del Potro će sa trećeg pasti na četvrto mjesto na ATP listi.

Najviše osvojenih grend slem titula ima Švajcarac Rodžer Federer - 20, iza njega je Španac Rafael Nadal sa 17, a zatim slijede Đoković i Sampras sa po 14.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније