Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

08. 09. 2018. 07:33 >> 08:31
14

POBIJEDIO NIŠIKORIJA

Đoković lako do novog finala

Novak Đoković plasirao se osmi put u finale US opena nakon što je u tri seta savladao Keija Nišikorija. "Uzbuđen sam zbog toga šta me čeka u nedjelju. Siguran sam da će biti jako teško", rekao je Đoković poslije meča.

Srpski teniser slavio je rutinski 6:3, 6:4, 6:2 i igraće u nedjelju od 22 sata sa Huanom Martinom Del Potrom za treću titulu u Njujorku.

Đoković je odlično ušao u meč, već u drugom gemu napravio brejk za 2:0, potom ga potvrdio i usmjerio kompletan duel kako je želio.

Đoković je odlično servirao, lako završio set 6:3, a onda na startu drugog propustio čak pet brejk lopti u uvodnom gemu. Malo je nedostajalo da Nišikori to kazni jer je potom na servis Đokovića imao dvije brejk lopte, koje nije iskoristio.

Šesti igrač svijeta napravio je brejk u petom gemu i nakon toga ponovo sigurnim servisima lako priveo set kraju.

Đoković je posle pobjede nad Keijem Nišikorijem u polufinalu Otvorenog prvenstva SAD saopštio da je počastvovan što se bavi tim  sportom i što se našao u još jednom finalu grend slem turnira.

"Počastvovan sam što igram ovaj sport i drago mi je što sam uspio da dodjem do još jednog finala. Uzbuđen sam zbog toga šta me čeka u nedjelju. Siguran sam da će biti jako teško", rekao je Đoković poslije meča.

"Možda i jedna od važnijih stvari je bilo to da kontrolišem svoje emocije. Prije svega, mi smo svi ljudska bića i sa tim se treba izboriti. Iz svake situacije sam sticao iskustvo i vrlo važno je što sam iz svake izašao snažniji", dodao je on.

Đoković će se sjutra veče boriti za treću, a Del Potro za drugu titulu na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država u tenisu.

Za Novaka Đokovića biće to 23. Gren slem finale u karijeri i juriš na 14. titulu na najvećim turnirima.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније