Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

23. 01. 2013. 11:05   >>  11:18

Poznati polufinalisti

AO: Marej ubjedljivo do polufinala

Endi Marej lako se plasirao u polufinale Australijen opena pošto je u četvrtfinalu savladao Žeremija Šardija sa 3:0, po setovima 6:4, 6:1 i 6:2.

Trećem nosiocu je za plasman u polufinale bilo potrebno 111 minuta. Šardi je iskoristio samo dvije brejk prilike od ukupno pet, dok je Marej bio daleko uspješniji 8-11. Endi je imao i veći broj direktnih poena 32-25, i manji broj neiznuđenih grešaka 20-30. Škot u polufinalu čeka boljeg iz duela Federer - Conga.

 Ukoliko Federer prođe u polufinale biće to njihov 20. duel, a zanimljivo je da Škot ima pobjedu više 10-9. Ako dođe do duela sa Congom, tu je Marej apsolutni favorit, jer ima skor 7-1 sa Francuzom.

Stivens izbacila Serenu Vilijams!

Bajka 19-godišnje Amerikanke Sloun Stivens se nastavlja, plasirala se u polufinale Australijan opena.

Stivensova je u prvom američkom polufinalu Gren slema od Vimbldona 2010. godine savladala velikog favorita Serenu Vilijams u tri seta.

Mlada Amerikanka uspjela je sjajnom odbranom da preokrene protiv velike Serene na 3:6, 7:5, 6:4. Ovaj tinejdžerka će u polufinalu igrati protiv prvog favorita, bjeloruskinje Viktorije Azarenke. U drugom polufinalu sastaju se Ruskinja Marija Šarapova i Kineskinja Na Li.

Serena jeste imala problema sa leđima tokom meča, posebno u drugom setu, ali to nimalo ne umanjuje veliku pobjedu Stivensove, nove zvijezde ženskog tenisa.

"O Bože, ovo je nevjerovatno, ne mogu da vjerujem.,O moj Bože. Mislim da ću sad da stavim svoj poster na zid", oduševila je publiku na Rod Lejver areni Stivensova i ovom izjavom, a ne misli da se zadovolji ovim.

"Protiv Azarenke ću jednostavno da izađem na teren i ponovim ovo", rekla je Stivensova koja je nakon posljednjeg poena odmah otrčala do svog mjesta i uzela mobilni telefon nadajući se da joj je majka tokom meča poslala poruku.

Azarenka u polufinalu!

Prvi favorit Australijen opena u ženskoj konkurenciji, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka plasirala se u polufinale.

Azarenka je u dva seta eliminisala Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 7:5, 6:1. Kuznjecova je najavila eliminaciju prve nositeljke nakon što je povela sa 4:1 u prvom setu, ali je Azarenka uzvrtaila sa tri vezana gema i izjednačila. U samom finišu seta jedva je sačuvala servis, ti gemovi su imali po nekoliko đuseva, da bi na 5:5 sjajno odigrala i izgubivši samo jedan poen napravila brejk. Uslijedio je još jedan dug gem, da bi Bjeloriskinja iz trećeg pokušaja stigla do 7:5 u prvom setu.

U drugom setu Azarenka je stvarila držala pod kontrolom i plasirala se u polufinale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније