Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ rtcg.me/Beta ]

11. 07. 2018. 16:56   >>  12. 07. 2018. 18:45 3

VIMBLDON

Đoković bolji od Nišikorija za polufinale, čeka ga Nadal

Novak Đoković se plasirao u polufinale Vimbldona pobjedom nad Japancem Keijem Nišikorijem u četiri seta 6:3, 3:6, 6:2, 6:2. Srpski teniser je tako prvi put od septembra 2016. godine u polufinalu nekog Grend slem turnira.

On će se za finale boriti sa pobjednikom duela Rafael Nadal - Huan Martin Del Potro.

Na startu okršaja viđen je festival brejkova, a Đoković je taj dio igre prelomio brejkom u osmom gemu za 5:3.

Drugi set prelomljen je nešto ranije, Nišikori je brejkom stigao do 3:1 i lako priveo set kraju. U trećem dijelu kod rezultata 2:2, Đoković je osvojio četiri vezana gema i poveo 2:1 u setovima.

Japanac se potom praktično predao, pošto je Đoković sa dva brejka trasirao put ka pobjedi i plasmanu u polufinale.

"Sjajno je biti među četiri najbolja na Grend slemu. Podizao sam svoju igru i formu u posljednjih nekoliko nedjelja, moj nivo tenisa je sve bolji u odnosu na prije dva mjeseca. Dobro sam odigrao turnir u Kvinsu, sve izgleda bolje. Bolje se osjećam iz meča u meč, dostižem vrhunac igre u pravom momentu. Nije prvi put da igram u polufinalu ovog turnira, ali sam u završnici poslije izvjesne pauze i uživaću u tome", rekao je Đoković.

On je rekao da je odigrao pametno i da se nada da će ponoviti takvu igru u narednim mečevima.

"Zahvalan sam što sam igrao na ovom terenu koji volim i što se takmičim na visokom nivou. Pokušavam da uđem u najbolju formu na najvećim turnirima, a nema mnogo većih od Vimbldona", naveo je Đoković.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Rafaela Nadala, koji je savladao Huana Martina del Potra 3:2. Argentinac je vodio 2:1, ali nije izdržao, pa ćemo u polufinalu gledati teniski klasik.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније