Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

07. 07. 2018. 21:42 >> 23:41
4

ĐOKOVIĆ U 1/8 FINALA

"Morao sam da ostanem mentalno jak"

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je današnji meč protiv Kajla Edmunda na Vimbldonu bio težak, da je morao da ostane mentalno jak do kraja i da mu je drago što je uspio da prevaziđe taj izazov u četiri seta.

"Bilo je teško, Edmund je dobro igrao, pobijedio me je u našem posljednjem meču. Mnogo je napredovao, naročito na bekhendu", rekao je Đoković nakon meča.

Đoković se plasirao u osminu finala Vimbldona, pošto je večeras pobijedio Britanca Kajla Edmunda sa 4:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Srpski teniser je u četvrtom setu imao prednost od 4:3 i 15:40 kada je sudija napravio grešku i dodijelio poen Edmundu. Đoković, na kraju, nije uspio da napravi brejk u tom gemu.

"Bio sam 100 posto ubijeđen da je loptica dva puta odskočila, ali svako može da napravi grešku. Bio je to važan poen. Pitao sam sudiju kako je moguće da je odigrao takav udarac ako loptica nije dva puta odskočila, nije imalo smisla. Ali morao sam da ostanem mentalno jak. Drago mi je što sam uspio da prevaziđem ovaj izazov u četiri seta", rekao je Djoković.

Podsjetimo, Đoković je do četvrte pobjede nad Edmundom u njihovom petom međusobnom duelu stigao poslije dva sata i 56 minuta igre.

Obojica tenisera su bila sigurna na svoj servis na početku meča, a prvi do brejka stigao je Edmund u sedmom gemu. Đoković je u narednom imao brejk loptu i priliku da odmah uzvrati, ali je nije iskoristio, pa je Britanac poveo sa 1:0 u setovima.

I u drugom setu je viđen samo jedan brejk, ali ga ovog puta napravio Đoković. On je u osmom gemu oduzeo servis Edmundu, a u narednom ga je potvrdio za 1:1.

Đoković je odlično počeo treći set, napravio je brejk u prvom gemu, a dobru igru u tom dijelu meča potvrdio je novim brejkom, u sedmom gemu.

Nekada prvi teniser svijeta je u sedmom gemu četvrtog seta propustio je četiri brejk lopte, ali to ga nije poremetilo, baš kao ni velika greška sudija u tom gemu. Ono što mu nije tada pošlo za rukom jeste u devetom gemu kada je uspio da oduzme servis Edmundu.

Protivnik srpskog tenisera u osmini finala biće Rus Karen Hačanov koji je ranije danas slavio protiv Amerikanca Frensisa Tijafoa. Biće to prvi mđusobni duel Đokovića i Hačanova.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније