Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavio: P.R. [ Beta ]

09. 06. 2018. 17:31 >> 17:39

PRVI GREN SLEM

Halep osvojila Rolan Garos

Rumunska teniserka Simona Halep osvojila je danas Otvoreno prvenstvo Francuske u Parizu, pošto je u finalu pobijedila 10. teniserku svijeta Amerikanku Sloun Stivens poslije preokreta u tri seta, 3:6, 6:4, 6:1.

Halep je pobijedila poslije dva sata i tri minuta i osvojila prvu grend slem titulu u karijeri.

To je bilo njeno četvrto grend slem finale, prethodno, dva puta je poražena upravo na Rolan Garosu, 2014. i 2017. godine, kao i ovog januara na Australijan openu.

Stivens je povela od početka prvog seta, u četvrtom gemu napravila je brejk za 3:1, a tu prednost je sačuvala do kraja i povela je u meču.

Amerikanka je dobro počela i drugi set, povela je sa 2:0, ali je Halep poslije toga osvojila četiri uzastopna gema i preokrenula na 4:2. Stivens je uzvratila i izjednačila na 4:4, a Halep je zatim osvojila gem na svoj serivs, poslije čega je Amerikanka servirala za ostanak u setu. Halep je ipak napravila brejk i izjednačila na 1:1 u setovima.

Prva teniserka svijeta je dominirala u trećem setu, dozvolila je protivnici da osvoji samo jedan gem i postala je grend slem šampionka.

Halep je postala prva teniserka iz Rumunije koja je poslije 40 godina osvojila grend slem trofej u singlu.

Stivens je, sa druge strane, prvi put u karijeri poražena u finalu nekog turnira (1/7). Ona je ostala na jednoj grend slem tituli, nakon što je prošlog septembra osvojila Ju Es open.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније