Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

27. 07. 2013. 14:30 >> 14:38
2

EH, TAJ BALKAN

Đoković: Teško objasniti razlike Srba i Hrvata

"I ovoga puta bih se izdigao iznad nacionalističkih žabokrečina, kako ste rekli. Za nekog u inostranstvu jako je teško razlikovati naš narod, granice, ko smo, šta smo", rekao je prvi teniser svijeta Novak Đoković, u intervjuu za Jutarnji list.

Đoković je danas ponovio svoju čuvenu rečenicu od prije nekoliko godina da su Srbi i Hrvati jedno i da nema razlike između ova dva naroda.

"I ovoga puta bih se izdigao iznad nacionalističkih žabokrečina, kako ste rekli. Za nekog u inostranstvu jako je teško razlikovati naš narod, granice, ko smo, šta smo. Zato nijesam ni zamjerio, niti sam pokušavao da objasnim jer i sam znam koliko mi truda treba da objasnim odakle dolazim i gdje je taj brdoviti Balkan", rekao je Đoković u intervjuu hrvatskom mediju.

Đokovića je 2007. poslije jednog turnira kojeg je dobio u SAD, zvanični spiker nazvao "Hrvatom", na šta je on odgovorio da "nema veze što ste me nazvali Hrvatom, ... Srbi i Hrvati - to je isto".

Srpski teniser, koji se 90. nedjelju nalazi čelu ATP liste, osvrnuo se i na ovosezonske nastupe, istakavši da je zadovoljan onim što je do sada učinio u 2013. godini.

"Svjestan sam da neću ostati prvi ako ne nastavim da osvajam Gren slemove. Jako sam zadovoljan ovogodišnjom igrom i rezultatima jer sam gotovo na svim turnirima stizao do polufinala ili finala, osvojio Australjian Open, Monte Karlo, odigrao jako dobro na Dejvis kupu. Sad se spremam za nastavak sezone i vjerujem da ću i treću godinu zaredom završiti na prvom mjestu", poručio je Đoković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније