Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

19. 02. 2018. 08:31 >> 08:39

ATP LISTA

Federer započeo 303. nedjelju na prvom mjestu

Švajcarski teniser Rodžer Federer od danas je ponovo prvi teniser na ATP listi, poslije više od pet godina, dok je Novak Đoković i dalje na 14. poziciji.

Federer je juče osvojio titulu na turniru u Roterdamu, svoju 97. titulu u karijeri, ali je povratak na vrh ATP liste obezbijedio ranije, plasmanom u polufinale tog turnira.

On je sa 36 godina postao najstariji teniser koji je uspio da se domogne prvog mjesta, a danas je započeo svoju 303. nedjelju na toj poziciji. Prošlo je više od pet godina od kada je posljednji put bio najbolji igrač svijeta, a 14 od kako je prvi put u karijeri stigao na vrh.

"Ovo je jedna od onih nedjelja koju nikada neću zaboraviti. Osvojiti 97. titulu u karijeri i vratiti se na prvo mjesto je nešto nevjerovatno", rekao je juče Federer i dodao da mu je naredni cilj osvajanje 100. trofeja.

Federer je na prvom mjestu ATP liste sa 10.105 bodova, dok je Španac Rafael Nadal sada drugi sa 9.760.

Hrvatski teniser Marin Čilić je zadržao treće mjesto, dok je Bugarin Grigor Dimitrov sada četvrti, a Njemac Aleksander Zverev peti. Do desetog mjesta slijede Dominik Tim, David Gofan, Džek Sok, Kevin Anderson i Huan Martin del Potro.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je zadržao 14. mjesto sa 2.470 bodova.

ATP lista:

1. Rodžer Federer (Švajcarska) 10.105 bodova
2. Rafael Nadal (Španija) 9.760
3. Marin Čilić (Hrvatska) 4.960
4. Grigor Dimitrov (Bugarska) 4.635
5. Aleksander Zverev (Nemačka) 4.450
6. Dominik Tim (Austrija) 4.220
7. David Gofan (Belgija) 3.280
8. Džek Sok (SAD) 2.880
9. Kevin Anderson (Južna Afrika) 2.825
10. Huan Martin del Potro (Argentina) 2.815
--------------------------------------------
14. Novak Djoković 2.470

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније