Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta [ Objavio: O.Z. ]

27. 01. 2018. 23:36 >> 23:03

SJUTRA FINALE AO

Čilić motivisan, Federer ispisuje istoriju

Švajcarski teniser Rodžer Federer i Marin Čilić iz Hrvatske igraju u nedjelju od 9.30 po srednjoevropskom vremenu u finalu prvog Gren slem turnira u sezoni, Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu.

Federer (36) je u rekordnom sedmom finalu Australijan opena i igra za šestu titulu, čime bi se izjednačio sa Novakom Đokovićem i Rojom Emersonom. Švajcarac igra za 20. Gren slem trofej, a 29-godišnji hrvatski teniser za drugi.

Čilić će pokušati da postane prvi hrvatski teniser osvajač Australijan opena.

"To je velika motivacija za mene u finalu. Osjećam se zaista dobro po pitanju moje igre, nadam se da ću odigrati dobar meč i da ću imati mnogo energije na terenu", rekao je Čilić, prenijeli su britanski mediji.

Federer je najstariji igrač Gren slem finala od Kena Rozvela, koji je kao 39-godišnjak 1974. godine igrao za trofej na US openu. Ako osvoji sjutra trofej priključiće se Margaret Kort, Sereni Vilijams i Štefi Graf kao jedini igrači koji su osvojili najmanje 20 Gren slem trofeja u singlu.

"To bi bilo nevjerovatno", rekao je Federer.

Federer i Čilić su do sada igrali devet puta, a osam pobjeda ostvario je Švajcarac.

Posljednji put igrali su u finalu Vimbldona, prije šest mjeseci, kada je pobijedio Federer sa 6:3, 6:1, 6:4. Čilić je tada imao problema sa plikovima na stopalima.

"Osjećam se zaista dobro fizički. Ne tražim osvjetu. Zbog svojih problema nijesam mogao da dam sve od sebe na Vimbldonu i to se dešava. Sada igram mnogo agresivnije, dobro udaram, od riterna preko forhenda i bekhenda, kretanja, sve je dobro", naveo je šesti teniser svijeta Čilić, koji je za sada jedni Gren slem trofej osvojio 2014. godine na US openu.

Federer je rekao da nije očekivao da će igrati za 20. Gren slem trofej.

"Tokom karijere prolazite kroz različite faze. Srećan sam što sam još tu, što sam zdrav i što i dalje igram dobro, stvaram sebi prilike igrajući najbolje", dodao je on.

Federer je do finala proveo 10 sati i 50 minuta na terenima u Melburnu, šest sati manje nego Čilić.

"Mislim da sam sve uradio prilično dobro. Nadam se da ću dobro početi meč, da ću igrati raznovrsno. Nadam se da ću dobro servirati i da ću uspjeti da čitam njegove servise i sve te stvari. Zadovoljan sam što dobro igram od samog početka turnira", rekao je Federer.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније