Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

26. 01. 2018. 17:36 >> 17:06

SANJA NOVU GS TITULU

Federer: Srećan zbog finala, ali ne ovako

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je danas da je srećan što se plasirao u finale Otvorenog prvenstva Australije, ali ne i zbog načina na koji se to desilo.

"Očigledno, srećan sam što sam u finalu, ali ne ovako. Znam kako je teškko osvojiti neki od najvećih tunira. Godinama su me Novak Đoković i Rafael Nadal blokirali na tom putu. Bio bih srećan da osvojim još jedan grend slem trofej prije nego što se penzionišem. Sada sam na samo jedan meč od toga", rekao je Federer poslije meča u Melburnu.

Federer je prošao u finale pošto mu je Hjeon Čung iz Južne Koreje predao meč.

Po njegovim riječima, prvi set je protekao normalno i nije vidio da južnokorejski teniser ima problema.

"Prvi set je prošao normalno i nijesam mogao da vidim da se nešto dešava sa mojim protivnikom. U drugom sam osjetio da postaje sporiji. Imao je problem", kazao je Federer.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena imao je samo riječi hvale za Čunga, koji je između ostalih na Australijan openu eliminisao i Novaka Đokovića.

"Čung ima tu potrebnu smirenost. Mislim da će dostići sljedeći nivo i biti među 10 najboljih na svijetu, sigurno. Sada mogu da vidim zašto je pobijedio Novaka i Aleksandera Zvereva. Biće odličan, odličan igrač", rekao je Federer.

Protivnik u finalu prvog grend slem turnira u sezoni biće mu Marin Čilić iz Hrvatske, sa kojim ima međusobni skor od osam pobjeda i jednog poraza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније