Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta; B.V.

22. 01. 2018. 12:47 >> 12:22
16

U TRI SETA

Čung izbacio Đokovića!

Srpski teniser Novak Djoković završio je učešće na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je danas u osmini finala izgubio od Čung Hjeona iz Južne Koreje u tri seta, 6:7, 5:7, 6:7.

 

Čung je do prve pobjede u njihovom drugom duelu došao poslije tri sata i 22 minuta.

Đoković je loše počeo meč, u prva tri gema servirao je četiri dvostruke servis greške, što je Čung iskoristio i poveo sa 3:0, da bi poslije toga osvojio gem na svoj servis i stekao četiri gema prednosti.

Srpski teniser je poslije toga osvojio tri uzastopna gema, a poslije osvojenog gema Čunga, Đoković je ponovo vezao tri gema i preokrenuo na 6:5. Čung je zatim uspio da se izbori za taj-brejk, koji je dobio sa 7:4.

Prije početka drugog seta Đoković je tražio pomoć fizioterapeuta koji mu je izmasirao nadlakticu.

Čung je u drugom setu poveo sa 4:1, ali je Đoković uspio da izjednači na 5:5. Njegov protivnik je poslije toga vezao dva gema, uz brejk u 12. gemu i poveo je sa 2:0 u setovima.

Teniseri su u trećem setu razmjenjivali brejkove, Čung je poveo sa 3:1, ali je Djoković izjednačio na 4:4. U narednim gemovima srpski teniser je imao dvaput solidnu priliku da dođe do brejka, pošto je dolazio do 0:30, ali je 58. teniser svijeta ipak svaki put uspijevao da se vrati, pa je taj period igre okončan u taj-brejku.

Odlučujući gem trećeg seta u potpunosti je pripao Čungu sa 7:3.

Čung će u četvrtfinalu igrati protiv druge senzacije Australijan opena Tenisa Sandgrena koji je danas u pet setova bio bolji od petog nosioca Dominika Tima.

Pedesetosmi teniser svijeta tako je postao prvi Južnokoreanac u istoriji, i obje konkurencije, koji je uspio da se plasira u četvrtfinale nekog Grend slem turnira.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније