Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta; B.V.

17. 01. 2018. 09:32 >> 11:17

AUSTRALIJAN OPEN

Pobjede Nadala, Conge, Čilića, Voznjacki

Francuski tenisr Žo Vilfred Conga plasirao se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobijedio 50. igrača svijeta Kanađanina Denisa Šapovalova poslije pet setova 3:6, 6:3, 1:6, 7:6, 7:5.

 

Conga, 15. teniser svijeta, pobijedio je za tri sata i 37 minuta. On je u petom setu gubio sa 2:5, ali je poslije toga osvojio pet uzastopnih gemova i poslije prve meč lopte plasirao se u treće kolo.

Conga će igrati u trećem kolu protiv domaćeg tenisera Nika Kirjosa, koji je u tri seta bio bolji od Viktora Troickog.

Druga teniserka svijeta Dankinja Karolina Voznjacki plasirala se u treće kolo pošto je pobijedila Janu Fet iz Hrvatske sa 3:6, 6:2, 7:5.

Fet, 119. teniserka svijeta, vodila je sa 5:1 u trećem setu i imala je dvije meč lopte, ali nije uspjela da ih iskoristi, a zatim je Voznijacki osvojila šest uzastopnih gemova i plasirala se dalje.

Bivša prva teniserka svijeta će igrati protiv bolje iz duela Holandjanke Kiki Bertens i Amerikanke Nikol Gibs.

Švajcarkinja Belinda Benčić nije uspjela da se plasira u treće kolo pošto je izgubila od Tajlandjanke Luksike Kumhum sa 1:6, 3:6. Benčić je prije dva dana pobijedila Amerikanku Venus Vilijams, ali je danas od teniserke iz kvalifikacija izgubila poslije sat i 17 minuta.

Kumhum će igrati protiv Petre Martić iz Hrvatske, koja je pobijedila Rumunku Irinu Begu sa 6:4, 7:6.

Hrvatski teniser Marin Čilić pobijedio je Portugalca Žoaa Sousu sa 6:1, 7:5, 6:2. Šesti nosilac će igrati u trećem kolu protiv Amerikanca Rajana Herisona, koji je pobijedio Pabla Kuevasa iz Urugvaja sa 6:4, 7:6, 6:4.

Nadal u trećem kolu protiv Džumhura

Španac Rafael Nadal plasirao se danas u treće kolo tog turnira u Melburnu, pošto je pobijedio Argentinca Leonarda Majera poslije tri seta, 6:3, 6:4, 7:6.

Prvi teniser svijeta pobijedio je za dva sata i 38 minuta. On je u prva dva seta napravio po jedan brejk i za sat i po poveo sa 2:0.

U devetom gemu trećeg seta Španac je oduzeo servis Majeru, ali je Argentinac odmah uzvratio i izjednačio na 5:5. Teniseri su poslije toga osvojili po gem na svoj servis, a set i meč odlučeni su posle taj-brejka, koji je Nadal dobio sa 7:4.

Nadal će u trećem kolu igrati protiv Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine, koji je pobijedio domaćeg tenisera Džona Milmana sa 7:5, 3:6, 6:4, 6:1.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније