Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

19. 11. 2017. 21:58 >> 21:28

NAJVEĆI TROFEJ U KARIJERI

Dimitrov bolji od Gofana, osvojio London

Bugarski teniser Grigor Dimitrov osvojio je večeras završni ATP Masters turnir u Londonu, pošto je u finalu pobijedio Belgijanca Davida Gofana u tri seta, 7:5, 4:6 i 6:3.

U njihovom šestom duelu Dimitrov je do pete pobjede došao poslije dva sata i 30 minuta igre.

Bugarinu je ovo najvrijedniji trofej u karijeri, četvrti u sezoni, a ukupno osmi u karijeri. On će na novoj ATP listi od sjutra biti na trećem mjestu, dok će Gofan zauzimati četvrtu poziciju.

Finalni meč u Londonu donio je dosta uzbuđenja i preokreta. Gofan je u prvom setu dva puta imao prednost brejka, ali je Dimitrov oba puta uspio da se vrati, a potom je i u 12. gemu sam stekao prednost brejka koja mu je ujedno i donijela vođstvo od 1:0 u setovima.

Za razliku od prvog seta, drugi set donio je sigurnije servise obojice tenisera, ali je Gofan ipak u sedmom gemu uspio da napravi brejk, za koji se kasnije ispostavilo da mu je bio dovoljan za izjednačenje - 1:1.

Odlučujući set nastavljen je u istom ritmu, igrači su bili sigurni na svoje servise, ali je ipak sredinom seta došlo do pada u igri Gofana, što je Dimitrov iskoristio i napravio brejk.

On je potom u osmom gemu trećeg seta ima tri vezane meč lopte, ali je Gofan uspio da se izvuče, međutim u narednom gemu Dimitrov nije dozvolio brejk, pa je tako došao do trijumfa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније