Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

05. 07. 2013. 22:47 >> 22:48
6

VIMBLDON

Marej i Đoković u finalu

Endi Marej i Novak Đoković će igrati u finalu Vimbldona. Domaći teniser je savladao Jeržija Janoviča sa 3:1 u setovima, iako je gubio (6:7, 6:4, 6:4, 6:3). Sa druge strane, Novak Đoković i Huan Martin Del Potro su odigrali fenomenalan meč, a nijanse su odlučile u korist prvog reketa svijeta - Đoković je slavio nakon skoro pet sati igre i pet setova 3:2 (7:5, 4:6, 7:6, 6:7, 6:3).

Marej i Janovič su od samog početka meča vodili veliku borbu, igralo se gem za gem, a brejkova nije bilo, pa je set ušao u taj-brejk.

U tom dijelu je Poljak bio znatno bolji od miljenika domaće publike i slavio sa 7:2 za 1:0 u setovima.

 Marej je zaigrao znatno agresivnije u drugom setu, došao je do brejka već u prvom gemu, a potom je gotovo bez problema održavao tu prednost 5:3. Janovič je u sljedećem gemu samo uspio da produži set, pošto je Marej odmah potom došao do izjednačenja sa 6:4.

Janovič je bio blizu da ponovo povede u setovima, ali je do izražaja došlo njegovo neiskustvo u ovakvim mečevima.

Početkom trećeg seta je Poljak opet slao "bombe" iz servisa, napravio brejk u pravom trenutku, poveo sa 4:1 i onda je uslijedio „“crni“ period za njega. Do kraja seta nije osvojio nijedan gem.

Marej je to iskoristio, ugrabio šansu i sa dva brejka došao do 6:4 i na set od pobjede.

U četvrtom setu nije bilo dileme, Poljak je potpuno psihički pao, pa je Marej lako dovršio posao sa dva brejka - 6:3

Strašan tenis viđen je u prvom polufinalu. U prva tri gema teniseri su bili sigurni na svoj servis i uglavnom su brzo završavali poene, a Novak je vodio sa 2:1.

Novak je sigurno držao “svoje“ gemove, a onda je u 12. gemu napravio prelomni brejk. Del Potro je pokušao da se izmakne na forhend i da napadne, ali je promašio – 7:5 za Novaka.

U prvih pet gemova drugog seta nijesmo vidjeli mnogo uzbuđenja, niti prilike za brejk. Šesti gem bio je veoma dug i u njemu je Đoković propustio četiri brejk lopte, od toga dvije vezane.

U gemu koji je uslijedio Del Potro odigrao odlično i brzo i lako izborio tri brejk lopte. Iskoristio je prvu i došao do prvog brejka u meču za vođstvo od 4:3.

Argentinac je taj brejk potvrdio odličnom igrom u osmom gemu, Đoković je  smanjio vođstvo Del Potra na 5:4. Ipak, to je bilo kratkog daha, pošto je Del Potro odlično odigrao naredni servis gem i odservirao za izjednačenje u setovima.

U trećem setu nije viđen brejk, pa je ovaj dio igre odlučio taj-brejk. U taj-brejku, vodila se ravnopravna borba do četvrtog poena, kada je Novak završio na travi, ali je Del Potro jedan lak volej poslao u mrežu. Od tada, srpski teniser je zaigrao odlično i bez izgubljenog poena do kraja  slavio sa 7:2 i poveo sa 2:1 u setovima.

Do 3:3 nije bilo brejkova u četvrtom setu. Đoković je tada oduzeo servis protivniku, ali se Delpo odmah vratio i izjednačio na 4:4. Od tada su obojica bili poprilično sigurni na servisima, pa je i četvrti set ušao u taj-brejk. Đoković je propustio dvije meč lopte u taj-brejku, Del Potro je rizikovao i to mu se isplatilo.

Novak je imao 1:0 na startu, ali mini-brejk nije potrajao, imao je i 4:2, pa 6:4, ali je na kraju viđen preokret i otišlo se u peti set – 8:6.

Đoković je meč prelomio u osmom gemu odlučujućeg seta, kada je uzeo brejk Argentincu, zatim odbranio svoj servis uz dosta muke i slavio 6:3, odnosno 3:2 u setovima.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније