Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

02. 07. 2013. 20:21 >> 20:22

ODIGRANA ČETVRTFINALA

Poznate polufinalistkinje Vimbldona

Lisicki - Radvanska i Bartoli - Flipkens su polufinalni parovi ovogodišnjeg Vimbldona u ženskoj konkurenciji.

Sabina Lisicki je danas bila bolja od Kaje Kanepi iz Estonije 6:3, 6:3, dok je Agnješka Radvanska uspjela da u četvrtfinalu savlada Kineskinju Na Li sa 7:6(5), 4:6, 6:2.

Nakon pobjede nad Serenom Vilijams, koje ju je fizički iscrpjela, Lisicki je uspjela da nastavi sa dobrim partijama i tako postane prva na londonskom turniru koja je prošla dalje nako trijumfa nad favoritima. Podsjetimo, Darsis je predao Kubotu nakon pobjede nad Nadalom, Stahovski je ispao od Melcera poslije senzacije nad Federerom, a Mišel Laršer de Brito ispala je od Karin Knap posle trijumfa nad Šarapovom.

Njemica je danas odlično servirala, dozvolila protinici samo jedan brejk i to u drugom setu, ali ga je odmah vratila i agresivnom igrom wstigla do trijumfa. Polufinale je njen najboji rezultat na Vimbldonu. Među četiri najbolje u Londonu bila je prije dvije godine, a 2009. i 2012. stigla je do četvrtfinala.

Danas je kiša pravila zadavala probleme organizatorima. Kako je kiša u Londonu padala, igralo se samo na Centralnom terenu koji ima krov, a Agnješka Radvanska je uspjela da preko Kineskinju Na Li dođe do polufinala.

Flipkens je danas u Londonu, u četvrtfinalnom meču, savladala Čehinju Petru Kvitovu 4:6, 6:3, 6:4 i plasmanom u polufinale ostvarila najbolji rezultat na grend slem turnirima u karijeri. Kvitova je 2011. osvojila Vimbldon.

Rivalka Flipkens u polufinalu, Bartoli eliminisala je danas Amerikanku Sloun Stivens 6:4 i 7:5. Francuska teniserka je 2007. bila finalista Vimbldona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније