Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

rtcg.me [ Objavio: O.Z. ]

20. 09. 2017. 19:25   >>  19:21

ALIS KORNE BOLJA

Kovinić ispala poslije više od tri sata igre

Crnogorska teniserka Danka Kovinić poražena je od Alis Korne u osmini finala WTA turnira u Gvangžuu.

Kovinić je od 43. igračice svijeta poražena u tri seta - 6:7, 6:2, 3:6, poslije tri sata i 14 minuta igre.

U uzbudljivom duelu viđeno je 13 brejkova, četiri u prvom setu, koji je morao biti završen u taj-brejku, u kojem je Korne sigurnom igrom slavila 7:4.

Novljanka, trenutno 102. na WTA listi, odlično je otvorila drugi dio igre, pošto je stigla do dva brejka prednosti i ubjedljivih 3:0. Francuskinja se vratila ribrejkom, ali Kovinić je već u narednom gemu još jednom oduzela servis protivnici i potom rutinski privela set kraju.

Kovinić već duže vrijeme igra dosta promjenljivo, sa mnogo oscilacija u igri, a danas je mogla do pobjede. Korne je juče igrala težak meč u tri seta koji je trajao dva i po sata, ali je ipak imala snage u odlučujućim momentima.

I na startu odlučujućeg seta naša najbolja teniserla je napravila brejk, ali nakon toga je došlo do pada u njenoj igri, pa je Korne vezala tri gema i na kraju slavila 6:3 u tom dijelu igre.

Korne, koja je 6. nositeljka turnira u Gvangžuu, u četvrtfinalu će se sastati sa Janinom Vikmajer iz Belgije, koja je u dva seta eliminisala domaću teniserku Šuai Peng - 6:4, 6:4.

Kovinić je do osmine finala došla pošto joj je u prvom kolu Rumunka Patrisija Marija Tig predala meč zbog povrede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније