Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

07. 09. 2017. 09:55   >>  09:27

US OPEN

Medison Kiz upotpunila američko polufinale

Američka teniserka Medison Kiz plasirala se u polufinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je prošle noći pobijedila Estonku Kaju Kanepi sa 6:3, 6:3.

Kiz je tako postala četvrta Amerikanka koja će igrati u ovogodišnjem polufinalu US Opena. Ona će se za finale boriti protiv zemljakinje Koko Vandevej, koja je u četvrfinalu eliminisala Čehinju Karolinu Pliškovu.

U drugom polufinalu sastaće se Venus Vilijams i Sloun Stivens.

Borba Kiz i Kanepi, koja je do četvrfinala stigla iz kvalifikacija, trajala je svega 69 minuta.

"O Bože! Osjećam se tako dobro. Ne znam koliko puta sam sedjela na ovim stolicama ovdje i slušala koliko je tenis u SAD užasan", rekla je Kiz poslije meča.

Kiz se nije mnogo namučila da bi stigla do polufinala posljednjeg grend slem turnira u sezoni. U prvom setu joj je bio dovoljan jedan brejk za prednost od 1:0, da bi potom u drugom povela sa 2:0, a pobjedu potvrdila novim brejkom u devetom gemu.

Četiri Amerikanke su posljednji put igrale u polufinalu US Opena davne 1981. godine kada je to pošlo za rukom Kris Evert, Martini Navratilovoj, Trejsi Ostin i Barbari Porter. Ostin je tada u finalu pobijedila Navratilovu.

Situacija da su četiri američke teniserke u polufinalu nekog grend slem turnira posljenji put se dogodila na Vimbldonu 1985. godine. Tada su u polufinalu bile Kris Evert, Keti Rinaldi, Zina Garison i Martina Navratilova, a trofej je na kraju podigla Navratilova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније