Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

05. 09. 2017. 09:32   >>  09:03

US OPEN

Federer i Del Potro u četvrfinalu

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je prošle noći pobijedio Njemca Filipa Kolšrajbera sa 6:4, 6:2, 7:5.

Meč Federera i Kolšrajbera, trećeg i 37. tenisera svijeta, trajao je sat i 50 minuta, a Švajcarac je upisao 12. pobjedu u isto toliko međusobnih duela.

Federer se u ovom meču nije suočio niti sa jednom brejk loptom, dobio je drugi meč u nizu u tri seta, a jedini put kada je izgledalo da ima problem bilo je u pauzi između drugog i trećeg seta kada je zatražio medicinski tajm-aut.

Švajcarac će u četvrfinalu igrati protiv Argentinca Huana Martina del Potra, koji je u osmini finala bio bolji od Austrijanca Dominika Tima sa 1:6, 2:6, 6:1, 7:6(1), 6:4.

Koliko je taj meč bio neizvjestan najbolje govori i podatak da je Tim na kraju osvojio više poena - 141:139.

Tim je bio blizu pobjede u četvrtom setu, pošto je pri vođstvu od 6:5 imao dvije brejk, odnosno meč lopte, ali se pobjednik US Opena 2009. vratio u duel sa dva as servisa. Argentinac je potom dominirao u taj-brejku i petom setu i tako zakazao duel sa Federerom.

Federer i Del Potro su se sastali u finalu US Opena 2009. godine kada je Argentinac i osvojio do sada jedinu grend slem titulu, ali i zaustavio Švajcarca na putu ka šestoj uzastopnoj tituli.

U preostalim četvrtfinalim duelima sastaće se Španac Rafael Nadal i Rus Andrej Rubljov, Amerikanac Sem Kveri i Kevin Anderson iz Južne Afrike, odnosno Španac Pablo Karenjo Busta i Argentinac Dijego Švarcman.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније