Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

26. 06. 2013. 21:55 >> 21:58
1

VIMBLDON

Stahovski šokirao Federera, ispala Šarapova

Čudesni dan na Vimbldonu koji su obilježili veliki broj odustajanja i ispadanje Marije Šarapove kompletiran je još jednom senzacijom. Šampion u muškoj konkurenciji Rodžer Federer izgubio je od totalnog autsajdera Sergeja Stahovskog 3:1 - 6:7, 7:6, 7:5, 7:6. Švajcarac je tako prekinuo niz od 36 uzastopnih četvrfinala na Gren slem turnirima.

Ukrajinac je izgubio prvi set, ali je u nastavku meča odigrao fantastično i zasluženo je stigao do pobjede.

Za razliku od prvog, kada je prvi mini-brejk napravio Federer, u drugom je Ukrajinac stigao do prve ozbiljnije prednosti što mu je na kraju bilo dovoljno da izjednači. Prva dva seta su završena identičnim rezuzltatom u taj-brejku (7:5).

U trećem setu Ukrajinac se rasteretio, svjestan da ništa ne može da izgubi i u 13. Gemu je stigao do brejka. Poveo je sa 6:5, a onda je uspio da odservira za 2-1.

Federer je u četvrtom setu uspio da sustigne prednost brejka koju je Ukrajinac stekao na početku, izborio se za 13. gem, ali to je bilo sve od njega. 

Stahovski je igrao strašno i na kraju je stigao do najvećeg trijumfa u karijeri.

Njegov naredni rival biće Austrijanac Jirgen Melcer.

Poslije neočekivanog poraza Rafaela Nadala u prvom kolu Vimbldona, sa turnira je eliminisana i šampionka iz 2004. godine, Marija Šarapova i to od 131. igračice WTA liste Mišel Laršer de Brito sa 6:3, 6:4.

Treća nositeljka je za svega sat i po vremena počišćena sa terena od strane 131. teniserke na WTA rang listi koja je slavila 2:0 (6:3, 6:4).

“Pokušala sam da ostanem mirna. Igrala sam veoma dobro, i razmišljala sam da ću ukoliko još malo izdržim možda i pobijediti. Ona je borac, znala sam da neće odustati pri kraju. Kada sam prošla kvalifikacije bila sam prilično srećna, a sada sam u trećem kolu što je nevjerovatno". rekla je 20-godišnja Portugalka.

U drugom kolu muškog singla bilo je čak pet predaja. Stiv Darsis koji je šokirao Rafaela Nadala, ipak je morao da preda današnji meč Poljaku Lukašu Kubotu. Razlog je bila povreda ramena koju je zadobio u meču sa Nadalom.

Žo-Vilfred Conga je predao susret Ernestu Gulbisu pri rezultatu 6:3, 3:6, 3:6 za Letonca zbog povrede koljena lijeve noge. 

Američki gorostas Džon Izner je tokom meča sa Adrijanom Manarinom, nezgodno stao nakon servisa, i nije mogao da nastavi.

Čeh Radek Štepanek je predao Poljaku Jiržiju Janoviču koji je imao prednost od 6:2 i 5:3. Hrvatski teniser Marin Čilić je bez borbe predao meč Francuzu De Šeperu. 

Od Vimldona je morala da odustane i Viktorija Azarenka, dalje ide  Flavija Peneta. Kada je riječ o iznenađenju, napravio ga je Dastin Braun. Njemac, porijeklom sa Jamajke je sa 3:1 (6.4, 6:4, 6:7, 6:2) pobijedio je Lejtona Hjuita. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније