Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Objavio: O.Z. ]

16. 07. 2017. 11:20   >>  10:57 1

TENISKI SPEKTAKL

TVCG: Federer i Čilić za titulu Vimbldona

Švajcarac Rodžer Federer i Hrvat Marin Čilić igraju u finalu teniskog turnira u Vimbldonu. Direktan prenos meča možete pratiti od 15 sati na našem Prvom programu.

Čilić je do plasmana u finale došao poslije pobjede protiv Sema Kverija u četiri seta - 6:7, 6:4, 7:6, 7:5, a u finalu ga očekuje težak ispit protiv sedmostrukog šampiona Vimbldona, Švajcarca Rodžera Federera, koji je do finala stigao bez izgubljenog seta.

Federer će igrati svoje 11. finale na centralnom terenu Ol Ingland kluba, a ukupno 29. na Gren slem turirima.

On ima priliku da ispiše nove stranice istorije "bijelog sporta" - boriće se za svoju 19. titulu na najvećim turnirima, a 8. na Vimbldonu čime bi ostao sam na vrhu liste najuspješnijih tenisera na londonskoj travi (Pit Sampras je takođe sedam puta trijumfovao na Vimbldonu).

Švajcarac je prethodne dvije nedjelje već oborio neke rekorde i postao najstariji finalista Vimbldona od 1974. i Kena Rozvela. Ostvario je 1.110 pobjedu u karijeri, 320. na Gren slemovima i ukupno 90. na terenima Ol Ingland klaba, produživši svoj niz na 29 finala na najvećim turnirima.

Momak iz Bazela se nada da Čilić neće biti na onom nivou sa US opena 2014, kada ga je deklasiro sa 3:0.

"U Njujorku je protiv mene odigrao nestvarno i zato znam da će biti teško. Uslovi su bili brzi, on je riternirao i servirao sjajno i generalno je radio odličan posao. Pamtim način na koji je igrao – bio je pun samopouzdanja i svi smo to mogli da osjetimo. Potpuno impresivno", oprezan je Federer.

S druge strane, Čilić će igrati svoje svoje prvo finale na Vimbldonu. Hrvat bi pobjedom u finalu osvojio svoj drugi Gren slem turnir u karijeri (nakon US Opena 2014) i tako postao prvi hrvatski teniser sa dvije GS titule.

Punih 16 godina čekali su Hrvati da imaju svog predstavnika u samoj završnici londonskog Gren slema, i dočekali, a dvadesetosmogodišnji Čilić ima priliku da ponovi uspjeh sunarodnika Gorana Ivaniševića, koji je 2001. slavio na Vimbldonu.

"Od početka turnira igram odlično, osjećam se pozitivno na terenu. Moja ekipa me stalno bodri. U finalu ću probati da igram najbolje što mogu i biću koncentrisan na svoju igru", rekao je Čilić.

Federer i Čilić su do sada igrali sedam puta, a Švajcarac vodi u pobjedama 6:1.

Federer je dobio i njihov posljednji duel, upravo na Vimbldonu prošle sezone, kada je u četvrtfinalu bilo neizvjesno i dramatično – 6:7 (7:4), 4:6, 6:3, 7:6 (11:9), 6:3. Prije toga, Hrvat je prvi i jedini put savladao Švajcarca u polufinalu US Opena 2014, u tri seta, poslije čega je i osvojio prvu i jedinu Gren slem titulu.

"Posljednja dva meča protiv njega će mi sigurno pomoći za pripremu finala. Znam da je to ogroman izazov, a možda je i najveći izazov igrati protiv Rodžera u finalu Vimbldona. Međutim, za mene, iako to možda prejednostavno zvuči, to je samo još jedan meč u nizu i za njega ću se pripremati kao i za sve ostale. Vjerujem u svoje mogućnost i u konačnu pobjedu", kazao je Čilić nakon polufinala. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније