Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

14. 07. 2017. 20:03 >> 19:34
7

VIMBLDON

Federer i Čilić u finalu

Rodžer Federer i Marin Čilić igraće u finalu Vimbldona. Švajcarac je pobijedio Tomaša Berdiha 3:0 (7:6, 7:6, 6:4), dok je hrvatski teniser savladao Amerikanca Sema Kverija u četiri seta (7:6, 4:6, 6:7, 5:7).

Fedeks će se tako juriti osmu titulu na Vimbldonu, a 19. Grend slem trofej u karijeri.

Berdih je pružio žestok otpor u prva dva seta, koja su odlučena u taj-brejku.

Oba puta Švajcarac slavio sa 7:4.

U trećem dijelu Federer je sve završioo ranije - u sedmom gemu je stigao do brejka, poveo 4:3 i mirno priveo meč kraju.

Prvi set u duelu Čilića i Kverija riješen je u taj brejku, a dobio ga je američki teniser što nije pokolebalo Čilića. Hrvatu je jedan brejk bio dovoljan u drugom setu da poravna rezultat, da bi i treći dio igre bio riješen u 13. gemu.

Čilić je ovoga puta slavio u taj-brejku i preokrenuo u setovima.

Četvrti set bolje je otvorio Kveri, koji je poveo 4:2, ali je do kraja Hrvat dominirao. Prvo je vratio brejk, a onda u 12. gemu opet oduzeo servis rivalu za veliku pobjedu.

On će se za drugu Gren slem titulu u karijeri boriti protiv pobjednika meča Federer - Berdih.

Ako osvoji trofej na Vimbldonu, Čilić će postati drugi hrvatski teniser kojem je to pošlo za rukom, nakon Gorana Ivaniševića 2001. godine.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније