Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

24. 06. 2013. 09:11 >> 09:11

NAJPRESTIŽNIJI

Počinje 127. izdanje Vimbldona

Na terenima "Ol Ingland kluba" danas počinje najprestižniji teniski turnir na svijetu, Vimbldon. Prenosi mečeva na programu RTCG.

Tradicionalno, nezvanično prvenstvo svijeta, na Centralnom terenu otvara branilac titule, Rodžer Federer, koji se sastaje sa Rumunom Viktorom Haneskuom od 14 sati.

Favorit za osvajača najprestižnijeg Grend Slema ove godine, reklo bi se, ni ne naslućuje se – Đoković, Mari, Federer i Nadal imaju jednake šanse i čini se da davno nisu bili bliži jedan drugome.

U ženskoj konkurenciji, međutim, Serena Vilijams je apsolutni favoriti za osvajanje ovog naslova, jer je teško zamisliti da bi neko, pa ni Marija Šarapova, mogao da je zaustavi.

Serena brani titulu osvojenu prošle godine, a u posljednih 12 mjeseci ima niz od 74 pobjede i samo tri poraza. Osvojila je tri od posljednja četiri gren slem trofeja, trenutno ima ukupno 16 titula sa najprestižnijih turnira, dva manje od Kris Evert i Martine Navratilove.

Ako je vjerovati prognozama meteorologa, priroda će predstojeće dvije nedjelje uglavnom biti na strani tenisera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније