Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta [ Objavila R.B. ]

11. 06. 2017. 19:38 >> 19:11

RAFA NADAL PRESREĆAN

"Rolan Garos za mene je neuporediv"

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da je presrećan zbog osvajanja 10. titule na Rolan Garosu i posebno je zahvalio svom treneru i stricu Toniju Nadalu na zajedničkoj saradnji.

"Čestitam Stanu, ti i tvoj tim ste uradili nevjerovatne stvari u prethodne dvije nedjelje, samo nastavi tako. Teško mi je danas da pričam, mogu samo da zahvalim svima na podršci, kao i čelnicima turnira na odličnom poslu koji su obavili, ali i svima koji su učestvovali u organizaciji", rekao je Nadal poslije meča. 

Nadal je danas osvojio rekordnu 10. titulu na Rolan Garosu, pošto je u finalu pobijedio Švajcarca Stana Vavrinku sa 6:2, 6:3, 6:1.

U trenutku kada je podigao "Trofej musketara" publika je na tribinama stadiona "Filip Šatrije" razvila veliki broj deset i transparent na kome je pisalo: "Bravo Rafa". 

Nakon himne Španije i prije nego što se Nadal obratio publici, organizatori su pustili video sa svih dosadašnjih 10 meč lopti poslije kojih je Nadal osvajao trofeje na Rolan Garosu. 

Nadalu je stric Toni uručio i repliku trofeja na kojem je ispisano ime 31-godišnjeg tenisera.

"Teško je izgovoriti šta za mene sve ovo znači, ovo je posebna stvar. Teško je upoređivati ovaj turnir sa bilo kojim drugim, uvijek će mi biti urezan duboko u srcu. Ovo finale mi mnogo znači, a posebno sam zahvalan mom stricu koji je bio sa mnom, mnogo mi znači, osvojili smo 10 trofeja. Beskrajno mu hvala za sve", naveo je Nadal.

"Volim da igram na ovom terenu, pred ovom publikom, ljudima koje zaista volim, osjećam podršku", dodao je španski teniser.

Nadal je treći put osvojio Rolan Garos bez izgubljenog seta, poslije 2008. i 2010. godine. On je na ovogodišnjem turniru izgubio samo 35 gemova.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније