Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavio: P.R. [ Beta ]

10. 06. 2017. 17:29 >> 18:52

PRVA WTA TITULA

Ostapenko osvojila Rolan Garos

Letonska teniserka Jelena Ostapenko osvojila je danas trofej na Otvorenom prvenstvu Francuske, pošto je u finalu pobijedila Rumunku Simonu Halep sa 4:6, 6:4, 6:3.

Jeleni Ostapenko je ovo prva ne samo grend slem titula, već i uopšte prva WTA titula u karijeri. Ona će od ponedjeljka napraviti i veliki skok na WTA listi, pošto će od 47. pozicije stići do 12.

Dvadesetogodišnja Ostapenko, prva Letonka koja je osvojila neku grend slem titulu, najmlađa je teniserka koja je stigla do finala Rolan Garosa još od Ane Ivanović 2007.

Simona Halep je ostala bez prve grend slem titule, ali i bez prvog mjesta na WTA listi. Ona će od ponedjeljka biti druga teniserka svijeta, a da je pobijedila smijenila bi Njemicu Anđelik Kerber na prvoj poziciji. Rumunki je ovo bilo drugo finale Rolan Garosa i drugi poraz, 2014. izgubila je od Marije Šarapove.

Prvi set današnjeg finala na stadionu "Filip Šatrije" obilježili su brejkovi, bilo ih je ukupno pet, a Simona Halep je napravila jedan više.

Velika borba vodila se i u drugom setu, gotovo u svakom gemu teniserke su imale brejk lopte. Halepova je povela sa 3:0 i propustila veliku šansu da povede sa 4:0, a Ostapenko je nakon toga uspjela da preokrene rezultat i izjednači na 1:1.

Halepova je i na početku trećeg seta povela, sa 3:1, ali je Ostapankova preokrenula na 5:3 uz dva brejka. Ona je u narednom gemu napravila još jedan brejk i poslije dva sata igre mogla je da počne da slavi svoju prvu veliku titulu u karijeri.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније