Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

B.V.

09. 06. 2017. 20:16 >> 19:59

ROLAN GAROS

Vavrinka i Nadal za titulu!

Švajcarski teniser Stan Vavrinka igraće protiv Rafaela Nadala u finalu Rolan Garosa.

 

Vavrinka je nakon maratonskog meča od četiri i po sata savladao prvog nosioca Endija Mareja 3:2 (6:7, 6:3, 5:7, 7:6, 6:1), dok je Španac bio brži od mraka i lako savladao Dominika Tima 3:0 (6:3, 6:4, 6:0).

Švajcarac koji je treći nosilac tako se osvetio Mareju za poraz u prošlogodišnjem polufinalu u Parizu.

Prvi teniser svijeta prilično se namučio protiv Vavrinke koji je prvom setu imao brejk prednosti i servirao je za vođstvo od 1:0 u setovima, ali je Marej ipak u poslednjem trenutku uspeo da uzvrati i potom izbori taj-brejk u kom je prvo spasio set loptu, a potom i poveo sa 1:0.

Vavrinka je u drugom setu u potpunosti nadigrao Mareja, dvaput mu je oduzeo servis i došao do izjednačenja, da bi u trećem dva puta imao prednost brejka, ali nije uspio da je sačuva.

Velika borba viđena je u četvrtom setu, ali su obojica tenisera bili sigurni na svojim servisima, pa je taj period igre okončan u taj-brejku. Vavrinka je dobio taj-brejk sa ubjedljivih 7:3 i tako odveo meč u peti, odlučujući set.

Dobru igru iz taj-brejka Vavrinka je prenio u peti set u kom je potpuno sa terena "počistio" Mareja. Švajcarac je ekspresno stigao do prednosti od 5:0, servirao je za meč, ali se tada Britanac malo "probudio" i napravio brejk, ali je to bilo sve što je uspio da uradi.

Vavrinki će to biti drugo finale na Rolan Garosu u posljednje tri godine nakon što je 2015. osvojio trofej pobjedom nad Novakom Đokovićem.

Švajcarcu će to biti četvrto Gren slem u karijeri, a prethodna tri je dobio (AO, RG i US open).

Upravo je prvi Gren slem u karijeri uzeo pobijedivši Nadala u Melburnu.

Dosad su odigrali 18 duela, a Nadal u tom segmentu ubjedljivo vodi jer ima 15 pobjeda.

Posljednji duel odigrali su na šljaci prošle godine u Monako kada je Rafa lako slavio (6:4, 6:1).

Nadal se bori za istorijsku, desetu titulu na pariskoj šljaci.

Vavrinka do donašnjeg duela nije izgubio nijedan set, dok je Nadal ušao u finale bez izgubljenog seta!

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније