Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Objavio: P.R. [ Beta ]

20. 05. 2017. 15:14   >>  14:52 1

MASTERS RIM

Đoković u polufinalu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Rimu, pošto je danas u četvrtfinalu pobijedio Argentinca Huana Martina del Potra u dva seta, 6:1 i 6:4.

Đoković je u 18. duelu s Del Potrom do 14. pobjede došao poslije sat i 31 minuta igre.

Srpski teniser će se kasnije danas u polufinalu sastati sa Austrijancem Dominikom Timom koji je juče sa 6:4 i 6:3 pobijedio Španca Rafaela Nadala.

Meč između Đokovića i Del Potra bio je prekinut sinoć zbog jake kiše, pri vođstvu Đokovića od 1:0 u setovima i Argentinca od 2:1 u drugom setu.

Del Potro je dobro počeo meč, odmah je na početku oduzeo servis Đokoviću, ali je srpski teniser odmah uzvratio brejkom.

I pored lošeg procenta ubačenog prvog servisa, ali i svega 50 odsto osvojenih poena na prvi servis, Đoković je u nastavku tog perioda osvojio sve svoje servis gemove, iako je Del Potro u dva gema imao prilike da se vrati.

Srpski teniser je s druge strane bio izuzetno agresivan na servise rivala i uz još dva brejka lako osvojio prvi set.

Na početku drugog seta obojica tenisera bili su sigurni na svojim servisima, da bi u trećem gemu kada je Del Potro servirao počela da pada jaka kiša zbog koje je meč prekinut.

Poslije više od 14 sati pauze, meč je nastavaljen danas sigurnim servis gemom Đokovića, a potom i brejkom srpskog tenisera.

Del Potro je u narednom gemu imao priliku da uzvrati istom mjerom, ali je srpski teniser ipak uspio da se izvuče i potvrdi brejk. Argentinac je brzo i bez izgubljenog poena dobio naredni gem i smanjio zaostatak.

Obojica tenisera su do kraja meča bili sigurni na svojim servisima, pa je tako Đoković došao do svog drugog polufinala na masters turnirima u dvije nedjelje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније